Hrvati gledaju ka našoj grupi, da li to već beže od ''Orlova''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.11.2016.
18:44
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Sada je jasno, grupe u koje su smeštene reprezentacije Srbije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu ukrštaju se već u osmini finala. Kombinatorike već počele...

BETA/BETAPHOTO/HINA/Dario GRZELJ/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Dario GRZELJ/DS

Povezane vesti

Kao što smo već objavili ranije danas, reprezentacija Srbije igraće u Grupi D na Evropskom prvenstvu, objavljen je i raspored utakmica ''Orlova'', a ukoliko sve bude kako se očekuje, selekcija Saše Đorđevića će u osmini finala za rivala imati neku od selekcija iz Grupe C (Hrvatska, Rumunija, Mađarska, Češka, Španija i Crna Gora).

Hrvatsku je na žrebu, ispred Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS), predstavljao generalni sekretar Josip Vranković, koji je Čehe odmah okarakterisao kao velike hrvatske dužnike sa prethodnih takmičenja, uz opasku da oni nisu i jedini iz te kategorije.

''Smatram da tu imamo dosta dužnika s prošlog Evrobasketa, tu prvenstveno mislim na Češku. S druge strane, Crna Gora je ozbiljna reprezentacija. Ono što ćemo sigurno morati u ovoj grupi, to je da budemo konkretni od prve utakmice.

Smatram da ćemo, jednostavno, morati da zauzmemo što bolju poziciju, s obzirom na grupu s kojom se ukrštamo, odnosno ko bi nam mogli biti potencijalni protivnici. Pozicija s koje ćemo startovati biće jako važna'', izjavio je Vranković, a prenosi ''Jutarnji list''.

On se potom osvrnuo i na našu grupu, očekujući visok plasman reprezentacije Srbije, uz jasno izraženu želju da naši ''Orlovi'' ne budu rival Hrvatskoj na startu nokaut faze.

''Grupa D je jako ozbiljna. Smatram da će tu doći do raščlanjivanja kvaliteta i tu je jako bitno da u tom ukrštanju budemo i mi visoko, jer ne očekujem da će Velika Britanija i Belgija biti te koje će nam pomrsiti račune.

Visoko vidim i Srbiju i Tursku.

Još jednom naglašavam, bilo bi dobro da u našoj grupi budemo što više pozicionirani s obzirom na taj dalji žreb. Smatram da imamo kvalitet za prolaz, i ono što nam treba je homogenost i kontinuitet što smo i pokazali prošle godine"
, izjavio je Vranković, koji je takođe otkrio i da će Hrvatska imenovati selektora u narednih mesec dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešimir K Lora
Tuesday, 22.11.2016
20:09

Naravno da bi vas voljeli izbjeci,nema potrebe za takvim naslovima kad ste medu 3 najbolje repke..kako moj kolega iz Srbije kaze sto dalje vi od nas u fudbalu , a mi od vas u košarci