Hrabri Česi uhvatili 'poslednji voz' za Rio

Autor: Boban Filipović
petak 18.09.2015.
20:20
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Češke obezbedila je učešće na kvalifikacionom turniru za naredne Olimpijske igre u Rio De Žaneiru, pošto je u meču za sedmo mesto na XV Evrobsketu deklasirala Letoniju.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

U veoma bitnoj utakmici za plasman, koja je pobedniku donosila vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijadu u Riju, Češka je veoma ubedljivo savladala Letoniju rezultatom 97:70 (28:23, 29:13, 23:9, 23:17).

Prva četvrtina se igrala sa koš više, Česi su u njoj stekli prednost od pet poena, a onda u drugom i trećem periodu unakazili rivala. Letonci su u poslednjem kvatalu samo uspeli da ublaže katastrofu.

Jan Veseli je ponovo bio najefikasniji u svom timu, 'Leteći čeh' je postigao 24 poena i uhvatio 6 lopti pod obručima. Briljirao je i sjajni plej Tomaš Satoranski sa 16 poena, 4 skoka i tri asistencije. Dvocifren košarkaški učinak imali su Auda (13 pts), Hruban (11 pts), Houška (10 pts) i Jelinek (10 pts), dok sje Blejk Šilb odlično razigravao svoje saigrače i upisao 7 asistencija.

Kod jedinog četvrtfinalsite koji je 'izvisio' za Rio, jedini dvocifreni su bili Tima sa 11 i Meieres sa 10 poena.

Češka je možda i najprijatnije iznanađenje ovog Evrobasketa i ukoliko na kvalifikacionom turniru bude ponovila partije sa ovog turnira ima šanse da se nađe na Olimpijadi u Rio de Žaneiru.

France Basketball Europeans

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke