Hrabra Zvezda ipak poklekla pred Barsom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.03.2015.
21:04
Izvor: Sportske.net

I pored velike podrške sa tribina, košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras su poraženi u ''Kombank Areni'' od Barselone i najverovatnije izgubili šanse za plasman u Top 8.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

U meču 11. kola Top 16 faze Evrolige, Crvena zvezda Telekom je večeras u našoj najvećoj dvorani, pred oko 20.000 gledalaca, poražena od Barselone rezultatom 73:77.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, gosti se nisu uplašili sjajnog ambijenta u našoj najvećoj dvorani, a ovaj period igre obeležio je fenomenalni plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams, koji je u tri navrata maestralno asistirao svojim igračima, onako kako samo on to ume.

Ono što je za Zvezdu takođe bilo važno, Boban Marjanović je bio na svom nivou, Ante Tomić je brzo napravio dva prekršaja nad Zvezdinim gorostasom, uz Marjanovićeve poene, pa se nedugo zatim preselio na klupu.

Posle prvih deset minuta rezultat je bio 15-15, ali u drugoj deonici je usledila kriza u igri crveno-belih.

Nekoliko neorganizovanih napada, izgubljen ritam igre, što je Barselona znama da kazni i stekne solidnu prednost, koja je na poluvremenu iznosila pet poena u njihovu korist - 32:37.

U prilog Zvezdi išla je i činjenica da je Huan Karlos Navaro vrlo loše šutirao za tri poena (0-6 u prvom poluvremenu), ali na drugoj strani ni kapiten domaćih Luka Mitrović nije bio na očekivanom nivou.

Početak treće četvrtine protekao je  u znaku Čarlsa Dženkinsa, koji je uspeo da veže pet poena, i u potpunosti anulira vođstvo Barselone - 41:41.

Bred Oleson je uzvratio trojkom, ali nošena sjajnim navijačima, Zvezda je igrala sve bolje.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic


mitrovic

Usledila je serija crveno-belih od 9:0, koju je započeo Nikola Kalinić trojkom, nastavili Vilijams, pa ponovo Kalinić i Stefan Jović za vođstvo Zvezde 50:44.

Ipak, do kraja treće četvrtine, gosti vezuju četiri poena, pa se u poslednju deonicu ušlo minimalnom prednošću Zvezde - 50:48.

Bilo je jasno da će se do kraja voditi velika borba, Ante Tomić se trazigrao kada je njegovom timu to bilo najpotrebnije, važne poene su upisali i Navaro i Marselinjo Uertas i Barsa je na pet minuta do kraja imala vođstvo 56:59.

Usledio je tajm-aut Dejana Radonjića, ali odmah zatim Huan Karlos Navaro pogađa svoju prvu trojku u ovo  meču, iz osmog pokušaja, da bi prednost Barse na osam poena razlike uvbećao i satoranski - 56:64.

Ali, Zvezda se ne predaje! Nemanja Dangubić je ponovo pokrenuo crveno-bele pogotkom za tri poena, zatim su pogađali i Marjanović, Kalinić, pa Jaka Blažić sa linije slobodnih bacanja i na minut i po do kraja, rezultat je 67:68.

Prava drama u finišu!

Međutim, ponovo sledi Barsina serija, sa navarom i Tomićem u glavnim ulogama za 67:73 na 16 sekundi do kraja.

Jaka Blažič zatim vraća kakvu-takvu nadu crveno-belima, trojkom za 70:73, ali Delman posle tajm-auta, uzvraća sa linije penala za 70-75.

Blažič je ponovo uzvratio trojkom, ali bilo je kasno. Na kraju, 73:77.

Zvezda je tako pretrpela i osmi poraz u 11 odigranih mečeva i sada će biti veoma teško stići do plasmana među osam najboljih ekipa u Evroligi.

Boban Marjanović
je i večeras bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Telekom sa 23 poena i 11 skokova, a Blažič i kalinić su upisali po 10 poena. Markus Vilijams je sakupio sedam asistencija, ali je upisao samo četiri poena.

U pobedničkoj ekipi, Navaro najefikasniji sa 12, Satoranski ima 11, a Dešon Tomas i Marselinjo Uertas su upisali po 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke