Hororu Krisa Boša se bliži kraj

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 10.03.2016.
21:16
Izvor: Sportske.net

Krlini centar Majami Hita prema poslednjim izveštajima uspešno se rešio problema sa krvnim ugruškom koji ga je sa terena udaljio još od Ol-star pauze.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Problem sa krvnim ugruškom je gotov ali povratak u redove Hita koji juri plej-of još nije ni blizu.

Boš je u u današnjoj izjavi obelodanio da trenutno nema problema sa trombozom dubokih vena kao ni sa krvnim ugruškom u svojoj nozi, te da se nada da će se na teren vratiti do kraja tekuće sezone.

Boš nije davao nikave datume kada je njegov povratak na parket u pitanju. Ovo je prvi puta da se obratio medijima još od 13. februara kada je isključen sa Ol-star utakmice zbog, kako je tada predpostavljano, problema sa istegnućem lista leve noge.

"Znam da je interesovanje za moje zdravstveno stanje i to kada ću ponovo zaigrati košarku bilo zaista veliko. Moje stanje ove godine nije ni na koji način ugrožavalo moj život. Osećam se odlično i trenutno nemam problema sa trombozom dubokih vena", rekao je Boš.

Podsetimo, Boš je ranije ove sezone imao velikih problema sa krvnim ugruškom koji je putovao od njegovog lista sve do pluće što je dovelo do velikih bolova kod igrača te je na kraju bio i hospitaizovan na par dana. Na svu sreću ovoga puta problem nije toliko ozbiljne prirode.

"Zajedno sa Majami Hitom, sarađujem sa doktorima ne bi li pronašli najbolji mogući tretman za moje stanje kako bi napravio svaki potreban korak ka mom  ozdravljenju kako zbog sebe tako i zbog moje porodice, mog tima. U poslednje vreme vežbam, treniram sa timom, gledam video snimke utakmica, prolazim kroz akcije i prisustvujem utakmicama na domaćem terenu iako javnost o tome ne zna ništa", izjavio je košarkaš Majamija.

Iako ovaj problem preti da ozbiljno ugrozi karijeru američkom košarkašu, on i dalje planira svoj povratak.

"Nastaviću da podržavam svoje saigrače na svaki mogući način. Optimističan sam da ću se već ove sezone vratiti. Iskreno cenim brigu i podršku svih vas", dodao je Boš.

Boš je potpisao petogodišnji ugovor vredan 118 miliona dolara još leta 2014. godine, te se očekuje da u naredne tri sezone zaraditi oko 76 miliona dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke