Hoksi prejaki za Sikserse, debitovao Luvavu

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.10.2016.
20:52
Izvor: Sportske.net

U neobičnom terminu za NBA od 18 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu, sastali su se Filadelfija 76ersi i Atlanta Hoksi.

Beta/AP Photo/Michael Perez
Beta/AP Photo/Michael Perez

Povezane vesti

Najslabija ekipa u ligi minule sezone, Filadelfija 76ersi, ugostili su u svom "Vels Fargo Centru", jednu od najboljih ekipa Istoka, Atlanta Hokse.

Domaći su odlično otvorili susret, na krilima Embida poveli sa 8-0, ali od tog trenutka je Atlanta uzela stvari u svoje ruke.

Napravili su seriju od 9-0, Filadelfija se u tim trenucima držala, nastupila je rezultatska klackalica, ali su Hoksi pokazali da su kvalitetniji, te su prvi kvartal dobili rezultatom 24-29.

Do kraja susreta njihova prednost je samo rasla, Siksersi su pokazali da će se i ove sezone mučiti da pobede bilo koju ekipu.

Na kraju je bilo 72-104, najbolji u redovima Atlante bio je Pol Milsap sa 17 poena, pratili su ga Korver sa 15, odlični Majk Muskala koji je sa klupe upisao 14 poena, kao i Denis Šreder sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 11 asistencija, isti košgeterski učinak je imao i Sefološa.

U poraženom sastavu najbolju je bio Ćaćo Rodrigez sa 14 poena i pet asistencija, više nego dobar bio je i Džoel Embid sa 14 poena i dve blokade za nešto više od 15 minuta na parketu. Dvocifren je bio i Holms sa 10 poena.


Za Sikserse je po prvi put zaigrao i bivši košarkaš Mega Leksa Timoti Luvavu Kabaro, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Bivši košarkaš Cibone i Anadolu Efesa Dario Šarić, završio je meč sa pet poena, četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.

Fascinira i činjenica da su Hoksi imali čak 30 timskih asistencija, dok su Siksersi pokazali da će morati mnogo da rade kako bi ozbiljnije pripretili gotovo bilo kojoj ekipi, kako su imali 20 izgubljenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 29.10.2016
23:38

Embid će biti ruki sezone, a za par sezona jedan od naiboljih centara lige.. Šteta što su ga povrede omele prethodne dvije sezone, ali će uskoro biti top spreman i pokazati klasu..

avatar
delije niksic
Sunday, 30.10.2016
09:21

Zar se on sad racuna kao rookie?

avatar
Sunday, 30.10.2016
17:49

Da, nije do ove sezone odigrao ni jednu NBA utakmicu..