Hoćemo evropski Partizan! (17:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 05.11.2014.
11:41
Izvor: Sportske.net

U prošlom kolu u Izraelu, Partizan je pokazao da i u trenutnom, nekompletnom sastavu ima šta da pokaže na evropskoj sceni. Da li je večerašnji duel u Volgogradu protiv Crvenog (Krasnog) Oktobra početak povratka crno-belih na pravi evropski kolosek, kojim

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Šampion Srbije nikako da ove jeseni kompletira sastav i pokaže svoje prave mogućnosti i kvalitete u tekućoj sezoni.

Dugo najavljivana pojačanja se još uvek željno iščekuju, kao i oporavan povređenih Mačvana i kapitena Dragana Milosavljevića.

A u međuvremenu, vreme brzo prolazi, na svaka tri dana se igraju utakmice, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu i, za sada, podmlađeni tim Partizana ne uspeva da dođe do izražaja.

Ipak, partija koju su prikazali u prošlom kolu Evrokupa, protiv Hapoela u Jerusalimu, nagoveštaj je da i ovi igrači, kojima u ovom trenutku raspolaže trener Duško Vujošević, ima kvalitet da se ravnopravno suprotstavi rivalima u Grupi E Evrokupa.

Večeras od 17 časova, crno-bele očekuje novo gostovanje, računajući i meč sa Igokeom u Laktašima, već treće uzastopno, pa bi i umor mogao da bude dodatni problem ekipi Partizana u duelu sa ekipom Crvenog Oktobra iz Volgograda.

Ruski predstavnik je u prva tri kola ostvario jednu pobedu (savladao je Hapoel u Jerusalimu sa 79-78), a od Asesofta i Lijetuvos Ritasa je pretrpeo poraze.

Proteklog vikenda su u VTB ligi doživeli debakl u duelu sa moskovskim CSKA (54-81), ali trener Dirk Bauerman veruje da uz veliku pomoć navijača njegov tim večeras može da savlada srpskog šampiona.

S druge strane, Partizan nikako da veže dve dobre partije ove sezone. Taman kada pomislimo da su na pravom putu, oni dožive novi poraz, kao u nedelju od Igokee u Laktašima.

Neće biti sve izgubljeno ni ako Partizan i večeras poklekne, ali bi se eventualnim trijumfom, uz pojačanja koja bi narednih dana trebalo da pristignu, već večeras videlo ''svetlo na kraju tunela''.

Evrokup - Grupa E, četvrto kolo

17:00h Crveni Oktobar - Partizan
18:30h Asesoft - Hapoel

Utorak:

Lijetuvos Ritas - Banvit 92-80

Tabela: Lijetuvos Ritas 3-1, Banvit 3-1, Asesoft 2-1, Hapoel 1-2, Crveni Oktobar 1-2, Partizan 0-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke