Hoće li ovo 'otvoriti oči' Zvezdinim navijačima?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.12.2015.
19:46
Izvor: Sportske.net

Ukoliko spadate među navijače Crvene zvezde Telekom koji Rajana Tompsona smatraju "promašenom investicijom", predlažemo vam da pogledate sledeće poređenje.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Stručni štab Crvene zvezde Telekom napravio je velike promašaje dovođenjem Sofoklisa Skorcanitisa i Gala Mekela, a navijači veruju da ni Rajan Tompson nije opravdao epitet pojačanja.

Amerikanac još uvek ima poverenje trenera Dejana Radonjića premda među pristalicama Crvene zvezde Telekom preovladava stav da bi i Tompson trebalo da dobije "ispisnicu".

Pitanje je da li će ovi statistički podaci promeniti stav većine navijača, ali paralela koju je poznati menadžer Miško Ražnatović predočio na svom "Tviteru" sigurno ima svoj značaj.

Ražnatović je prikazao kako je nakon prvog dela prethodne sezone izgledala evroligaška statistika Čarlsa Dženkinsa, a kako se trenutno kotira Rajan Tompson. Neki će možda biti iznenađeni.

Evroliga:

14/15 Čarls Dženkins 3.4 poena, 0.9 skokova, 1.3 asistencija
15/16 Rajan Tompson 4.8 poena, 1.6 skokova, 0.9 asistencija

Kao što možete da primetite, Rajan Tompson ima bolji učinak u Evroligi od bivšeg člana Crvene zvezde Telekom koji je bio jedan od miljenika severne tribine.

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović nije se bavio poređenjem statistike dvojice igrača u ABA ligi, ali smo zato mi pročešljali arhivu i sabrali brojke Čarlsa Dženkinsa posle 16 odigranih utakmica u prošlosezonskom izdanju regionalnog šampionata.

ABA liga:
14/15 Čarls Dženkins 8 poena, 1.8 skokova, 1.9 asistencija
15/16 Rajan Tompson 4.6 poena, 1.7 skokova, 0.9 asistencija

Objektivno govoreći, statistika dvojice igrača u regionalnom šampionatu pomalo je iznenadila i nas u redakciji pošto smo očekivali da je učinak Čarlsa Dženkinsa mnogo bolji od Tompsonovog iako spadamo među one koji ne misle da je Zvezda promašila angažovanjem bivšeg člana Bamberga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 28.12.2015
10:10

Pa Zvezdin menadzment je pokazao da dobro obavjlja posao, zato im treba vjerovati. Sve zavisi od toga koliko je igrac placen, Mekel uopste nije igrao lose, mozda bi u nastavku sezone bio i bolji, ali pretpostavljam da je papreno placen i da je njegovo prectravanje neka vrsta pritiska na njega da napusti klub. Pristup igri i trud na treningu je takodje ono u sta nemamo uvid, Tompson mi uvijek djeluje agresivno i mnogo se trudi. Sto se tice statistike, ona se uvijek moze predstaviti na nacin kako nekom odgovara, tako da to ne treba gledati... Djenka je imao losih ali i senzacionalno dobrih sezona i utakmica, a Tompson jos nije briljirao...

avatar
Milos023
Saturday, 26.12.2015
10:17

Ovo je strasna glupost,porediti Dzenkinsa i Tomsona!

avatar
MarkoSi
Friday, 25.12.2015
22:38

Mene Tompson od početka sezone nervira, ali imam neki osećaj da će eksplodirati u drugom delu sezone. Gledajući njegovu karijeru, on je svuda imao veoma dobre statističke pokazatelje pa je po meni samo pitanje trenutka kada će se razigrati i u Zvezdinom dresu.

avatar
Delija_u_srcu_1989_0
Friday, 25.12.2015
22:58

Druze uvalili nam igraca i tudju statistiku, ocigledno je.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 25.12.2015
22:15

to je zato sto je Djenkins tek od januara poceo da dere sve na terenu a do tada je bio kao trenutno Tompson, e sad da li ce i ovaj, tesko...

avatar
Dropkick Murphys
Friday, 25.12.2015
21:25

Da pitamo legendu Zvonka Mihajlovskog sta misli o statistici:)))))

avatar
Saturday, 26.12.2015
00:22

Pa kao bikini, haha... :)