Hoće li "Orlovi" konačno upoznati Porzingisa?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.11.2016.
14:21
Izvor: Sportske.net

Jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša iz Evrope konačno bi trebalo da zaigra za seniorsku reprezentaciju Letonije, što će ujedno biti prilika da Krištapsa Porzingisa vidimo na delu protiv "Orlova".

BETA/AP Photo/Frank Franklin II
BETA/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Žrebom u Istanbulu u utorak su učesnici narednog Evropskog prvenstva razvrstani u grupe, pa smo tako saznali ko će biti rivali našem nacionalnom timu u septembru 2017. godine.

Srbija je žrebana u Grupu D koja će biti igrana u Istanbulu, a protivnici će joj osim domaćina biti još i selekcije Rusije, Velike Britanije, Belgije i Letonije.

Potonja reprezentacija igrala je tokom minulog leta u Beogradu Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu ali je bila lišena pomoći dvojice najboljih pojedinaca. Osim Davisa Bertansa za Letoniju nije nastupio ni Krištaps Porzingis, ali se selektor Ainars Bagatskis nada da će član Njujork Niksa konačno zaigrati za nacionalni tim na velikom međunarodnom takmičenju.

"Da, da, nadam se da hoće" rekao je selektor Letonije kada je upitan hoće li Prozingis konačno debitovati za nacionalni tim na velikom takmičenju.

Kormilar Letonije priznao je da reprezentacija sa Davisom Bertansom i Krištapsom Porzingisom dobija drugačiju dimenziju, te da očekuje da njih dvojica zaigraju u Turskoj.

"Radi se o dvojici igrača svetske klase koje bi svaki selektor u Evropi želeo da ima. Ni ja nisam izuzetak. Sa tom dvojicom u rosteru, ne kažem da bismo osvojili Evropsko prvenstvo, ali bismo uradili nešto veliko" dodao je Bagatskis.

Pomoćnik Dejvida Blata u Darušafaki dobro je upoznat sa dešavanjima u turskoj košarci, pa ne čudi što domaćina Evropskog prvenstva vidi kao favorita u Grupi D i jednog od glavnih za osvajanje medalje.

"Dobro poznajem selekcije Turske i Rusije, radio sam u klubovima iz ovih zemalja kao trener. Verujem da Tursku treba smatrati favoritom kada igra na svom terenu. Naravno, svi dobro znaju za snagu Srbije, ali kada Turci igraju na domaćem terenu onda osvajaju medalje" zaključio je Bagatskis.

Srbija prošlog leta nije imala prilike da odmeri snage sa Letonijom pošto im se putevi nisu ukrstili na Olimpijskom kvalifikacionom turniru, ali će duel sa braćom Bertans, Janisom Strelnijeksom i Krištapsom Porzingisom uslediti već u prvom kolu grupne faze Eurobasketa, 1. septembra 2017. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Wednesday, 23.11.2016
17:59

Brutalan igrac,ali nemoze on sam da nas pobedi sigurno...

avatar
chaki
Wednesday, 23.11.2016
20:05

Gde je jos 4 minusa katalonci?

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 23.11.2016
15:55

Mislite hoce li Porzingis da upozna Teodosica i visesampiona sveta ?

avatar
Black&White
Wednesday, 23.11.2016
19:55

Nista ne znas covece :D