Hjuston preokretom izborio sedmu utakmicu, Klivlend završio posao

Autor: Đorđe Đokić
petak 15.05.2015.
09:05
Izvor: Sportske.net

Klivlend je u finalu konferencije i čeka protivnika. Ko će biti finalista na zapadu znaće se posle sedme utakmice nakon što su Roketsi uspeli da preokrenu meč protiv Klipersa i izbore majstoricu.

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Klipersi su imali prednost od 19 poena i veliku šansu da privedu seriju kraju, ali Hjuston nije bio raspoložen da se preda nošen na leđima sjajnog Korija Bruera koji je čak 15 od svojih 19 poena na utakmici postigao u poslednjoj četvrtini.

Bruer je tako praktično spasio Hjuston koji je bio lišen pomoći Hardena u poslednjoj četvrtini. Harden je postigao 23 poena, ali je u odlučujućoj četvrtini na terenu proveo samo minut. Sjajni Dvajt Hauard je sa 20 poena i 21 skokom bio ipak zvezda večeri.

Klipersi su imali 19 poena prednosti u trećoj četvrtini, svi su mislili da su već obezbedili prvo finale konferencije u istoriji, ali je onda krenuo pad. Hjuston je uspeo da smanji na 13 razlike do kraja četvrtine, a onda da odigra i završnicu iz snova. Sedam trojki su pogodili u poslednjoj četvrtini, a Blejk Grifin koji je do tad postigao 28 poena potpuno je nestao sa terena kad je bilo najpotrebnije i nije postigao ni poen u poslednjoj četvrtini.

Uz neverovatnu seriju od 23:2 Hjuston je preokrenuo na 111:102 manje od 2 minuta pre kraja, utišao publiku i naterao je da počne da napušta salu i pre kraja utakmice.

Klipersima tako ništa nije značilo Polovih 31 poena i 11 asistencija, kao ni Grifinovih 28. Dobar je bio i Redik sa 15.

Hjuston je tako uspeo da poveže dve pobede u seriji sa konačnih 119:107 i da noć odluke prenese u Hjuston gde će u nedelju odlučiti  finalistu konferencije.

Kavsi su uspeli da završe posao u šestoj utakmici pobedom od 94:73.


Iako LeBron nije dominirao kao obično (iako je bio na skok na tripl dabla), Klivlend je uspeo da prilično lako savlada Čikago i plasira se u finale konferencije.

LeBron je na kraju postigao samo 15 poena (uz 11 asistencija i 9 skoskova), Irving se povredio i otišao u svlačionicu još u prvom poluvremenu, ali i pored toga lakih 21 razlike na kraju za Kavse. Zvezde večeri su bili Delavedova sa 19 poena i Tristan Tompson sa 13 poena i 17 skokova.

Čikago je imao ponovo u timu Gasola, ali je Španac svih svojih 8 poena postigao u prvoj četvrtini. Rouz je brojao do 14, a Batler do 20. Ipak, sve to je bilo nedovoljno protiv inspirisanih Klivlendovih igrača iz drugog plana. Praktično su rezervisti Smit, Delavedova i Džons zajedno postigli 40 poena i rešili meč.

Nikola Mirotić nije imao utakmicu iz snova, kao uostalom ni saigrači. Mirotić je postigao 7 poena za 13 minuta na parketu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 15.05.2015
17:33

Gledao sam zadnjih 10-ak minuta... Strašna igra Roketsa, Grifin se video nije... Odlična igra Džoša Smita i Bruera... Iako je imao 20 poena i 21 skok Dvajt mi je bio tragikomičan, lik ne može da pogodi slobodno bacanje, haos... Nadam se da je Harden ok...

avatar
KeCa RMCF
Friday, 15.05.2015
10:14

Bilo bi to i brze da je Harden igrao u poslednjoj cetvrtini

avatar
Mesi G.O.A.T.
Friday, 15.05.2015
09:37

Koliko od Lebrona sve zavisi to je nevjerovatno mislim da će ući u finale NBA zahvaljujući suvom kvalitetu.Nema tu neke pretjerane timske igre u igri Klivlenda ali mislim ako Golden stejt uđe u finale da će obrisati patos Klivlend iako bih volio da Džejms uzme titulu dugo očekivanu sa Klivlendom.