Himkiju druga pobeda, u Laboralu NIKO dvocifren!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.01.2016.
20:07
Izvor: Sportske.net

Ekipa Himkija slavila je na svom terenu pobedu protiv ekipe Laboral Kuće rezultatom 76:68.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Domaći Himki je stigao do druge pobede u tri odigrana kola Evrolige, bila je veoma bitna utakmica za obe ekipe i bitna pobeda za tim Rimasa Kurtinaitisa.

Viđen je egal tokom celog prvog poluvremena, niti jedna ekipa nije imala više od 5 poena prednosti, da bi se na poluvreme otišlo uz rezultat 39:39.

Ipak, domaći prave veliku zalihu u trećoj četvrtini, stekli su najveću prednost na samom kraju ove deonice, poveli su sa 59:48 i gostima iz Španije nije bilo lako da sustignu Himki.

Najviše što su uspeli jeste da spuste na -6 (57:63), ali to je bilo sve od njih, domaći su vođeni Aleksejom Švedom i Džejmsom Ogastinom uspeli da slave na kraju sa 76:68.

Šved je odigrao još jedan odličan meč, postigao je 24 poena, uz pet skokova i pet asistencija. Pratio ga je Ogastin sa 22 poena (šut iz igre 9/12), 8 skokova i 2 asistencije, a zanimljivo da su samo oni bili dvocifreni u svojoj ekipi.

U ekipi Velimira Perasovića niko nije bio dvocifren što je jako zanimljiv podatak, Kozer, Šengelija, Blažič i Hanga su postigli po 9 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke