Himki se vraća u Evroligu

Autor: Boban Filipović
nedelja 04.06.2017.
17:52
Izvor: Sportske.net

Ekipa Duška Ivanovića je preko Zenita došla do finala VTB lige i plasmana u najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Iako je Zenit poveo sa 2:0 u pobedama u polufinalnoj seriji, Himki je uspeo da veže tri pobede i da se plasira u finale.

Puleni Duška Ivanovića su trijumfovali danas u majstorici u Sankt Petersburgu koja je bila veoma neizvesna i završila se rezultatom 84:90.

Himki duguje svoj plasman u finale greškama rivala u završnici, Karašev i Tulson su prodali dve veoma bitne lopte kada se lomilo, a može se reći i sudijama, budući da arbirti, među kojama je bio i naš Ilija Belošević nisu dodelili loptu Zenitu sedam sekundi pre kraja kada je Šved u pokušaju da primi loptu iz auta pod pritiskom Stefana Markovića celim stopalom nagazio liniju pri vođstvu Himkija od dva poena razlike.

Umesto toga dosuđen je nepostojeći faul Stefanu Markoviću, Šved je bio siguran sa penala i slavlje gostiju iz Podmoskovlja je moglo da počne.

Aleksej Šved je bio najefikansji u pobedničkom timu sa 28 poena, uz to je imao 6 asistncija i 4 skoka. Odličnu partiju pružio je i Erl Rouland sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije, kao i Humel sa 14 poena i 8 skokova.

U Zenitu najefikasniji Lendri sa 15 poena, Sergej Karašev je ubacio 14, kapiten Janis Tima 13, Rajan Tulson 12, a Valijev 10 poena.

Dugogodišnji srpski reprezentativac Stefan Marković je meč završio sa 9 poena, 7 asistencija, 4 skoka i dve krađe. Da nije bilo pomenute sudijske greške sedam sekundi pre kraja mogao je da izraste u heroja, ali avaj.

Himki će u finalu pokušati da prekine dominaciju moskovskog CSKA, a ova pobeda znači i povratak u Evroligu naredne sezone.
 




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke