Heket: "Srbija pokazala da igra najbolju evropsku košarku"

Autor: Beta Beta
sreda 09.09.2015.
22:14
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativac Italije Danijel Heket izjavio je večeras da je selekcija Srbije do sada pokazala da igra najbolju košarku u Evropi.

Beta/AP Photo/Axel Schmidt
Beta/AP Photo/Axel Schmidt

Povezane vesti

Italija je večeras u Berlinu posle produžetka pobedila domaćina Evropskog prvenstva Nemačku sa 89:82 i ostvarila treću pobedu u Grupi "B". Srbija je ranije danas pobedila Trusku sa 91:72 i ima sve četiri pobede.

Danijel Heket je rekao da je ponosan na ekipu pošto je uspela da pobedi Nemačku.

"Borili smo se, bili smo blizu. Kada su oni poveli sa 10 poena razlike nismo se slomili u odbrani, iako je (Denis) Šreder kod njih dobro igrao. Srećan sam i ponosan jer smo dobro reagovali posle poraza od Turske", rekao je Heket srpskim novinarima u Berlinu.

Srbija i Italija će u četvrtak od 14.30 igrati za prvo mesto u Grupi "B".

"Srbija je do sada pokazala da igra najbolju košarku u Evropi. Igraćemo za prvo mesto, biće uzbudljivo. Oni igraju snažno i jednostavno, naporno rade, poštujem ih i njihov način rada. Veliki izazov je pred nama, nemamo mnogo vremena za odmor, pošto igramo u 14.30, to je suludo vreme", rekao je on.

Heket se složio sa konstatacijom da je Srbija imala danas lakši posao i naveo da se njegova ekipa mnogo istrošila u sinoćnjoj utakmici protiv Španije.

Italijanski reprezentativac Andrea Barnjani rekao je da Srbija ima neverovatan tim.

"Protiv Nemačke smo odigrali tešku utakmicu, srećni smo što smo posle velike borbe pobedili velikog protivnika. O Srbiji ćemo razmišljati posle večere i odmora. Igramo za prvo mesto, Srbija je neverovatan tim, od tri utakmice, svaka je bila sve teža. Sutra će biti velika borba. Igraju dobru ekipnu košarku, duže vreme su zajedno, dobro igraju, tu je (Nemanja) Bjelica, dobro ih poznajemo, ne treba ih predstavljati", rekao je Barnjani.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke