Harden i Vestbruk hitaju ka negativnom rekordu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.11.2016.
23:27
Izvor: Sportske.net

Važe za igrače koji su glavni u svojim ekipama i igrače koji su među 10 najboljih u NBA ligi. Da li je ovo razlog zašto nisu najbolji?

Beta/AP Photo/Mary Altaffer
Beta/AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Džejms Harden i Rasel Vestbruk su ove sezone jedini nosioci igre svojih ekipa, Harden dominira u Hjustonu, dok je Ras ostao u Oklahomi.

Obojica važe za fenomenalne atlete i za jedne od najboljih igrača u NBA ligi, ali imaju i oni negativnu stranu.

Naime, na startu ove sezone napravili su veliki broj grešaka, tačnije, izgubljenih lopti. Obojica imaju 5,3 u proseku po meču, ako nastave ovim tempom stižu do 433 izgubljene lopte u sezoni.


Trenutni rekord jeste 374 izgubljene lopte za jednu sezonu, a taj rekord drži - znate ko?

Džejms Harden.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza Napoli
Wednesday, 09.11.2016
10:43

Smesno.vestbruk gura sam ekipu,u kojoj ne postoji neki drugi igrac koji bi mogao da kreira.bukvalno sve vuce i da je drugacije ne bi bili na vrhu zapada.on he za mene vec sad mvp

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 09.11.2016
01:07

Pa ne bi oni gubili toliko lopti da imaju jos jednog dobrog igraca pored sebe.. Ovako oni kreiraju svaki napad,oni imaju najduze loptu u rukama,njima se daje lopta kada se nema resenja.... Koliko ja znam,Vestrbuk nije bio ni blizu ove cifre dok je Kevin bio u timu.. Kada bi se,nekim cudom,ponovo spojili u Oklahomi,videli bi da li su najbolji ili ne kada protutnje kao grmljavina do finala konferencije..

avatar
Algebra
Wednesday, 09.11.2016
00:38

Nije ovo nikakav pokazatelj da (zašto) nisu najbolji u ligi, već da nemaju saigrača koji bi im pomogao u kreaciji napada. Svaka vam čast kako na osnovu uzorka od 5 utakmica vršite procenu cele sezone. E da ste nam u aprilu bili umesto CeSid-a...

avatar
Scholes
Wednesday, 09.11.2016
04:55

Pricaj ti sta hoces, ali Harden i Vestbruk zesce guse svoje timove destruktivnom kosarkom.. Svaki napad moraju oni da zavrse.. Vestbruk ponesto i pogodi, a ovaj Harden je katastrofa. On bre zna da sutne 0/20 za tri poena u jednom poluvremenu. Ako si gledao GS - Oklahoma prosle sezone, jedan od glavnih krivaca za poraz posle vodjstva od 3-1 jeste Vestbruk, kojem je bilo vaznije da svaki poen on postigne za Oklahomu nego da tim pobedi. I posle se cude zasto Durent otisao, a on vec sad satire u GS-u jer Kari za razliku od Vestbruka decko zna i da dobaci loptu saigracima.

avatar
Algebra
Wednesday, 09.11.2016
14:11

O čemu pričaš ti? Harden konstantno tokom karijere ima izuzetno visoke procente šuta za jednog beka. Vestbruk je sa druge strane loš na tom polju, ali kako vreme prolazi njegov eFG% osetno raste (sa 41% u prvoj sezoni, do sadašnjih 47-48%). Dok je Harden u prvoj sezoni imao 48% eFG, a od kada je prešao u Hjuston on mu iznosti prosečno oko 53% što je neverovatno za jednog šutera. Inače, glavni krivac za okretanje GS-a protiv Oklahome prošle sezone je upravo Durant, koji je na svakom meču maksimano forsirao u poslednjim četvrtinama. I da, naravno da sam gledao svaki meč. Durant je u GS otišao kako bi ''sigurno'' uzeo prsten, a ne kako bi pobegao od Vestbruka koji je inače (trenutno) igrač sa najboljim postotokom uspešnosti asistencija, tako da se svaka priča o njemu kao forseru, nabijaču statistike... time završava. Rondo je nabijač statistike, čovek koji stoji sam ispod koša i neće da šutne kako bi dobio jednu asistenciju, a ne Rasel koji kida na svakoj utakmici, kada kažem kidam ne mislim na tripl-dabl, poene... već na agresivnost koju ima na oba kraja parketa.

avatar
Forza Napoli
Wednesday, 09.11.2016
13:48

Haha ti nisi pogledao ni 10 nba meceva,bez vredjanja.pogledaj malo statistike,kad te vec zanimaju izgubljene lopte,ko ima vise asistencija,vestbruk ili kari i durent zajedno??????