Hapoel ubedljiv protiv Makabija u finalu izraleskog Liga Kupa

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.10.2016.
21:13
Izvor: Sportske.net

Ekipa za koji nastupa i nekadašnja NBA zveda Amari Stodemajer, savladala je izabranike Ezera Edelštajan i tako došla do prvog trofeja u novoj sezoni.

twitter.com/maccabitlvbc
twitter.com/maccabitlvbc

Povezane vesti

Ekipa za koju nastupaju dva bivša igrača Crvene zvezde Majk Cirbes i Gal Mekel, nije najbolje počela sezonu. U Tel Avivu su naviknuti na trofeje Makabija, a ovoga puta im se ka jednom isprečio Hapoel iz Jerusalima.

Na kraju je bilo 77-62 (24-13, 14-22, 24-12, 15-15) za izabranike Simonea Pjaniđanija, više nego ubedljiv trijumf Hapoela nad najvećim timom u istoriji izraelske košarke.


Vodili su "Crveni" od prvog do poslednjeg minuta, i tako pokazali da je možda vreme da dominaciji tima iz Tel Aviva dođe kraj.

Najefikasniji u redovima Hapoela bio je bivì igrač Partizana Kurtis Džerels sa 19 poena, bivši igrač beogradskih "večitih" Tarens Kinsi je upisao 12 poena, dvocifren je bio još Bar Timor sa 13 postignutih koševa. Nekadašnja zvezda Finiks Sansa i Njujork Niksa Amari Stodemajer meč je završio sa devet poena.

U poraženoj ekipi najbolji je bio bivši košarkaš moskovskog CSKA Soni Vims sa 16 poena, bivši centar Zvezde Majk Cirbes je dodao 13, a dvocifren je bio i Rad sa 10 poena. Izraelac Gal Mekel, koji je takođe branio boje "crveno-belih" upisao je šest poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Drkadzija
Sunday, 02.10.2016
07:17

Nema nista od Makabija ni ove sezone. Cuj, Mekel, pa taj ni kod nas nije igrao.