Hapoel Jerusalim šampion Izraela

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.06.2017.
22:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Hapoel Jerusalima stigli su do druge šampionske titule u poslednje tri godine. Tim Simonea Pjaniđanija u finalu bolji od Makabija iz Haife.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Treću sezonu za redom košarkaši Hapoel Jerusalima igrali su za titulu prvaka Izraela, a drugi put u klupskoj istoriji pošlo im je za rukom da se okite lovorikama.

Prošle sezone im je titula izmakla pred očima, ali su u upravo završenoj sezoni uspeli da savladaju Makabi iz Haife (83:76) i tako osvoje izraelski šampionat.

Fantastični Džerom Dison obeležio je finalnu utakmicu fantastičnom partijom u kojoj je ubacio 30 poena, a pratili su ga bivši košarkaši Partizana Kurtis Džerels (21 pts) i Terens Kinsi (19 pts).

U poraženom sastavu dominirao je Gregori Vargas sa 30 poena, Orlando Mendez je postigao 14, a Kevin Pinkni 13 poena.

Hapoel je u upravo završenoj sezoni osvojio titulu prvaka i Liga kup, dok je izraelski Kup osvojio Makabi iz Tel Aviva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salone
Friday, 16.06.2017
06:39
avatar
Djordjo COYG
Friday, 16.06.2017
02:01

Oni zasluzuju wild card

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 16.06.2017
00:10

Ocekivano, cak i da Makabi nije oterao mnoge igrace na pozajmicama ili otpustio i raspao se dodatno zbog toga, opet bi bilo gusto za titulu, jer je Hapoel napravio odlican tim, ulozili puno, i to se videlo jos u avgustu prosle godine kada smo igrali na pripremnom turniru protiv njih...Bivsi nas igrac Kinzara je dobio 500k za sezonu, a on im je jedan cak od slabije placenih tamo....Lako je Makabiju kada ima licencu za EL, bice ko da se nista desilo nije, ulozice oni jos vise ove nadolazece sezone.....