Haos u grupi B, svi imaju šanse za četvrtfinale!

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.08.2016.
06:05
Izvor: Sportske.net

Čeka nas rasplet u poslednjem kolu, a ono što nas najviše zanima je ko će biti prvi, jer će to biti protivnik Srbije u 1/4 finalu.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Neophodno je da prvo dobijemo Kinu, a možda i nećemo morati ako Australija pre toga savlada Venecuelu. U tom slučaju imali bismo luksuz da izgubimo sa manje od 14 poena razlike od šampiona Azije i da završimo kao četvrti u grupi A.

Kina nam je jednom već došla glave, setite se olimpijskog turnira 2004. godine u Atini, tada nam je trebala pobeda u poslednjem kolu gruone faze, nismo je ostvarili i završili smo učešće.

Međutim, sada nema Jao Minga, ovo je sasvim druga priča, poraz od Kine bi bio veča senzacija čak i od jutrošnje pobede Nigerije nad Hrvatskom.

Dakle polazimo sa preptostavkom da ćemo sigurno biti četvrti u grupi, a to znači da će nam rival biti prvoplasiran tim iz grupe B.

Ko bi to mogao da bude?

Četiri su kadnidata, otpadaju Brazil i Nigerija, te dve reprezentacije i dalje imaju šanse za četvrtfinale, ali pošto nemaju nikave šanse da budu osvajači grupe nas ne zanimaju i nećemo im pridavati značaj. Dovoljno je samo da kažemo da će se sastati u poslednjem kolu grupne faze da se bore za goli život.

Dakle, bavimo se samo kalkulacijama ko bi mogao da bude pobednik grupe B. Ovo su mogući scenariji:

Litvanija - Pobeda nad Hrvatskom.

Argentina - Pobeda nad Španijom i poraz Litvanije od Hrvatske.

Španija - Trijumf nad Argentinom i pobeda Hrvatske nad Litvanijom. Tada bi 'Furija' bila najbolja u četvorouglu u kom bi svi pobrojani timovi imali skor 3-2.

Hrvatska - Naučna fantastika. Veoma, veoma ubedljiva pobeda nad Litvanijom i  što manji poraz Argentine od Španije.

Moramo da skrenemo pažnju i na jednu nedoumicu koju imamo po pitanju potencijalnog četvorougla u kom sve četiri ekipe (Litvanija, Argentina, Hrvatska, Španija) imaju 3/2. Ako se gleda 'mini liga' sa svim učesnicima, Španija bi bila prva zbog ubedljive pobede nad Litvanijom, koja bi bila poslednja. Međutim, ukoliko se gleda međusobni duel dve najbolje ekipe te 'mini lige', a bi bile Španija i Hrvatska, onda bi Hrvatska (2/1) bila pobednik grupe, Španija druga (2/1), Litvanija treća (1/2), a Argentina četvrta (1/2). Veoma je konfuzno i valja sačekati prvorene informacije, mada ovo prvo zvuči logičnije.

Litvanija i Argentina su sigurni učesnici četvrtfinala. Španija ispada ako izgubi od 'Gaučosa', a Brazil savlada Nigeriju (u tom slučaju domaćin će biti četvrti), dok Hrvatska ispada ako izgubi od Litvanaca, Nigerija savlada Brazil, a Španija Argentinu (tad bi Nigerija bila četvrta).


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juvealexx
Sunday, 14.08.2016
14:47

najrealniji scenarij, je da litva bude 1 jer ovakva hrvatska je ne može dobiti a i nikada nije na velikim natjecanjima, a hrvatska 4 , ali nije nemoguće da nigerijci imaju još jednu "ludu tricašku noć" pa pobjede brazilce

premda bi ja volio da vam dođu španjolci jer ste previše poletjeli nakon dobre predstave protiv amerike a zaboravljate da su amerikanci odigrali najgoru utakmicu u zadnjih 10 god i da uz to ovo nije ista ekipa sa SP, fale tu mnogi pogotovo lebron james

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 14.08.2016
23:57

A ja bi voleo da nam dođete vi i da vas kao po običaju pobedimo.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 14.08.2016
13:56

Znao sam da ce Spanci da se dignu posle 2 poraza u startu. Nesto sam skeptik da ce Spanci izgubiti od Argentine, vidi se da su usli u ritam i da dizu formu a kvalitet bez daljnje imaju. Obrni okreni, ne leze nam ni Litvanci ali licno cu navijati da pobede. Bez daljnjeg su laksi protivnig nego Spanci. Bice ovde svasta, svi ce ici na pobedu, sto zbog prolaza sto da izbegnu Amere

avatar
magister
Sunday, 14.08.2016
11:44

Nadam se da će naši imati dovoljno mudrosti da nađu pravu motivaciju i odigraju poslednju utakmicu u grupi, i u košarci i u vaterpolu, kao da je finale. Onda će sve biti u redu. A kad, nadam se, to prođemo, onda o rivalima.

avatar
Red blood
Sunday, 14.08.2016
10:27

Rekao sam da mi imamo takav kvalitet da jednu jaku reprezentaciju mozemo izbaciti.nKao u Spaniji pre par godina,tesni porazi u grupi su se okrenuli u ubedljive igre u nokaut fazi.nJedino bih zeleo da izbegnemo Spance..nMozda Litvanija..za vracanje duga od prosle godine.

avatar
Sunday, 14.08.2016
10:50

Tako je, samo (mi) Spance da izbegnemo. Mogli bismo i njih da prodjemo, ali ipak su kvalitetniji.

avatar
chaki
Sunday, 14.08.2016
11:55

Mislim da od svih ovih komsije bi nam najbolje legle a argentinu i spaniju da prodjemo tesko...

avatar
PADAMNAGORE
Sunday, 14.08.2016
08:57

Spanci dizu formu isto kao i mi. Ne bi nikako valjalo da oni prodju kao prvi,e onda ce biti veomaa teskoo.. Ja verujem u naucnu fantastiku! Ajmo hrvati!

avatar
Предраг Јакшић
Sunday, 14.08.2016
09:11

Pa ako zelis da ne idemo Spance onda treba da navijas za Litvance protiv Hrvata jer jedino tako Spanija sigurno nije prva.

avatar
Sunday, 14.08.2016
09:54

Jos ti pise da hrvati treba da izgube da Spanci ne bi bili prvi, znas li da citas?

avatar
Sunday, 14.08.2016
08:55

Do sada bih rekao daj Argentinu, ali nakon onakvog poraza Litvanije sinoc...