Gudurić: "Posle prve trojke sve je bilo lakše"

Autor: Beta Beta
subota 19.12.2015.
00:02
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Marko Gudurić izjavio je da "ne zna kako su crveno-beli pobedili Bajern", ali da dobra partija koju je pružio njega nije iznenadila.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Marko Gudurić rekao je da "ne zna kako" je njegova ekipa večeras pobedila Bajern i da je zbog svih problema od početka sezone presrećan zbog plasmana u TOP 16 fazu Evrolige.

"Presrećni smo, drago mi je što smo ostvarili veliku pobedu. Imali smo zaista mnogo problema od početka sezone i uspeli smo da se izborimo u najtežoj grupi. Uspeli smo da se vratimo posle minus 11, ne znam kako. Sama pomisao da se možda nećemo plasirati je otežala stvari, ali smo pokazali karakter", rekao je Gudurić novinarima posle utakmice.

Zvezda se plasirala u TOP 16 fazu Evrolige, pošto je na svom terenu u direktnom duelu savladala Bajern iz Minhena sa 85:76 u poslednjem kolu grupe "A".

Gudurić je postigao 16 poena, uključujući nekoliko ključnih u preokretu crveno-belih, zbog čega je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu. Prema njegovim rečima, nije iznenađen svojom dobrom igrom.

"Možda je prva trojka bila najteža, ta je ušla i posle je sve bilo lakše. To svaki dan treniram i radim, nije ovo za mene iznenađenje jer se maksimalno trudim", kazao je Gudurić.

Kada je reč o plasmanu u TOP 16 fazu, on je rekao da će se Zvezda truditi da ostvari što više pobeda, bez obzira na to ko će joj biti rivali.

"Trudićemo se da zabeležimo što je više moguće pobeda. Značiće nam mnogo te utakmice, to je veliko iskustvo. Meni je ovo prva sezona u Evroligi i znači mi što ću igrati protiv velikih imena, a jedan od njih će biti i moj idol Dimitris Dijamantidis", rekao je Gudurić.

On je posebno istakao Zvezdinu publiku u hali "Pionir".

"Bez njih ovo verovatno ne bi bilo moguće, nadam se da će nas ovako bodriti do kraja sezone", rekao je Gudurić.

On je dodao da još ne može da veruje da su mu navijači skandirali posle utakmice.

"Neverovatno mi je da sam ovako mlad to doživeo. To mi je motiv da treniram još jače i u budućnosti pravim velike rezultate sa Zvezdom", kazao je Gudurić.

Najveći utisak na Gudurića, kako je rekao, ostavio je Marko Simonović, koji je igrao i pored teške povrede zgloba koju je dobio na prethodnoj utakmici.

"Kada sam video protiv Mege... Njemu je bio ogroman zglob posle pet sekundi. Ne znam kako je čovek igrao, svaka mu čast. Srce mu je ogromno i to je primer i pokazatelj karaktera koji nas prati od početka sezone", rekao je Gudurić.

Gudurić je istakao da je Jadranska liga ipak i dalje prioritet crveno-belih i da već moraju da ozbiljno razmišljaju o predstojećoj utakmici protiv Budućnosti.

"Moram da kažem da sada moramo da se okrenemo Jadranskoj ligi jer nam je ona važnija, iako to zvuči malo čudno. Moramo da se borimo za vrh tabele", naveo je 20-godišnji bek Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke