Gudurić: "Odjednom sam se stvorio među svim tim igračima"

Autor: Beta Beta
subota 18.06.2016.
00:26
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je danas da mu je čast što je medju reprezentativcima Srbije i istakao da se cilj zna.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je danas da mu je čast što je medju reprezentativcima Srbije i istakao da se cilj zna - plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Mislim da se zna cilj reprezentacije - to je plasman na Olimpijske igre i kao što je selektor rekao na okupljanju samo se o tome razmišlja", rekao je Gudurić novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u sredu i počela pripreme za kvalifikacioni turnir koji će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula.

Gudurić je među 16 košarkaša sa kojima je selektor Aleksandar Djordjević počeo pripreme, a igrač Zvezde navodi da se nada da može da zasluži mesto u nacionalnom timu.

"Za mene je uvek bio cilj da igram za svoju zemlju, ostvario sam cilj... Stvarno sam presrećan, mislim da ću ovo pamtiti celog života", rekao je Gudurić i dodao da mu treninzi sa reprezentacijom ni malo ne padaju teško posle duge sezone sa crveno-belima.

"Malo sam se i izgubio na prozivci, bilo mi je čudno... Odjednom sam se stvorio medju svim tim igračima. Stvarno mi je velika čast i zadovoljstvo. Tek smo dva treninga odradili, ali momci su fantastični", naveo je Gudurić.

Njegov saigrač iz Zvezde, Nemanja Dagubić naveo je da je dosta igrača imalo tešku sezonu, ali je istakao da to ne sme da posluži kao izgovor u reprezentaciji.

"Neki su završili sezonu pre par dana, ali šta je tu je, nemamo prava na izgovore. Veliki je motiv boriti se za mesto na Igrama i boriti se za dres Srbije", rekao je Dangubić.

On je dodao da će dati sve od sebe da bude među 12 igrača za kvalifikacioni turnir u Beogradu.

"Trudim se da ne razmišljam o tome, to je odluka selektora kao i svake godine. Uvek mi je drago da dodjem i da radim sa selektorom i sa ovom momcima koji su sjajni... Ja ću dati sve od sebe da se nadjem medju 12", rekao je Dangubić.

Novinare je zanimalo i da li igrači Zvezde koji su u reprezentaciji pokušavaju da ubede igrača Mega Leksa Radeta Zagorca da obuče crveno-beli dres.

"Ima šale malo na taj račun. On je sjajan momak, družili smo se i Megi, tako da se poznajemo od ranije... Vladimir Štimac je cimer s njim, morate da pitate njega kakva mu je taktika ubedjivanja", rekao je Dangubić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sin Dragan
Saturday, 18.06.2016
13:37

Sledeci eurobasket bice 10 igraca u reprezentaciji koji su ili iz Zvezde ili su igrali u Zvezdi.

avatar
Danijella
Saturday, 18.06.2016
01:21

Bravo za ovog decka za sezonu, nego kap pogledamo nije to ono vise kao neki mlad dosao medju nekim zvezdama kao sto je pre bilo kada si pozvan pored Divca, Bodiroge, Danilovica, Savica, Rebrace, Djordjevica, Obradovica..pa onda par njih novih momaka pa da ono prvo pomislis da im uzmes autogram pa onda treniras :) A sada...glavni Raduljica..Milutinov..Bjelica..Bogdan...nekako mi ni oni ne zvuce ono svetske zveri ali nas uvek krasio taj atletski timski duh.

avatar
Zarkovacki Grof
Saturday, 18.06.2016
00:52

Zasluzeno si tu