Gudura i Danga: "Žalgiris nam ne leži"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.01.2017.
16:11
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde mt:s Marko Gudurić i Nemanja Dangubić složili su se u oceni da crveno-belima ne leži ekipa Žalgirisa, ali da će tim dati sve od sebe da slavi u Kaunasu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ekspedicija košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s doputovala je u Kaunas gde će u petak od 19 časova izabranici Dejana Radonjića odmeriti snage sa ekipom Žalgirisa.

Utakmicom u "Žalgirio Areni" crveno-beli će otvoriti drugu fazu ligaškog dela sezone u Evroligi, a Marko Gudurić priznaje da je prvi meč sa litvanskim predstavnikom pokazao da Zvezdi ne leži Žalgiris.

"Čeka nas to gostovanje u Kaunasu gde očekujemo vrlo tešku utakmicu. Košarkaši Žalgirisa su nas pobedili u Beogradu i nadigrali, možda nam i ne leže kao ekipa ali spremićemo se i idemo da pokušamo da odbijemo" rekao je Gudurić.

Prvi meč između dve ekipe odigran je 2. decembra u "Pioniru", a gosti su slavili rezultatom 88:79.

"Dugo su zajedno, poznaju se, vrlo su uigrani, precizni i tačni u svojoj igri, i tačno se zna ko šta radi u tom timu. Jasno je da ćemo morati da odigramo dobar meč, ukoliko želimo da zabeležimo povoljan rezultat u Kaunasu" dodao je Gudurić.

Sa svojim klupskim drugom slaožio se i Nemanja Dangubić koji takođe izražava veru i nadu da se u Kaunasu može do povoljnog rezultata.

"Žalgiris nam očigledno ne odgovara, vrlo su kvalitetni kao tim, čvrsti, disciplinovani, očekuje nas težak posao na njihovom terenu. Vrlo su precizni u svojoj igri, imaju timske igrače, igraju timsku odbrana i imaju dobrog trenera koji je sve to složio. Moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu, da kontrolišemo skok koji nam je zadavao dosta problema u prvom meču, da zaustavimo njihove šutere, i sve ukupno gledano, mora dosta toga da se uradi da bi došli do pobede u Kaunasu" zaključio je Dangubić.

Ekipa Dejana Radonjića će nakon ručka i odmora odraditi trening u "Žalgirio Areni", a još jedan izlazak na teren pre meča uslediće na dan utakmice.

Utakmica 16.kola Žalgiris - Crvena zvezda mt:s igra se u petak od 19 časova, uz direktan prenos na televiziji Sportklub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 05.01.2017
22:21

Vas dvojica morate dobro da odigrate, napred Zvezdo mi te volimo!

avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 05.01.2017
18:29

Gudura,danga,stimara,zigara,pantela,vidara,radonja..nIzgleda da je sada blam da se menuju srpskim imenima?!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 05.01.2017
20:59

Prezimenima mislis :)

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 05.01.2017
22:05

Ne misli on, ne moze on to... samo prica protiv Zvezde kako mu dodje....Obicni nadimci ljubimaca navijaca, dece, starijih ljubitelja kosarke i citave kosarkaske nacije u Srbiji, a ovaj prica o nekom blamu?! Neko ko bodri one koji se raduju kao medalju sa prvenstva da su uzeli, nakon mrsave pobede protiv Belgijskog tima, koji je na sredini tabele mocne belgijske lige... i tako nestvarna radost i skakanje od srece protiv slicnih 'velikana', tviteri pljuste, slike, snimci, ludovanja.... za razliku od takvih, nas ponos nacije igra cesto u EL na svaka 2-3 dana i nema vremena za spavanje, a kamoli za trening, i za neko vece radovanje nakon razbijanja sampiona Evrope i slicnih prebogatih ekipa....

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 05.01.2017
18:03

Nama litvanska kosarka generalno ne lezi, i to je tako oduvek bilo, kako na reprezentativnom nivou zemlje, tako i na klupskom kod naseg ponosa nacije u elitnoj Evroligi. Ovog puta bice drugacije, i sigurno pobedjujemo, jer nemamo rosternih mana kao do sada. Oni su prilicno bogatiji tim od naseg, od samog starta takmicenja odlicno popunjeni na svim pozicijama, imaju pola njihove reprezentacije u svojim redovima, uigrani su, i igraju disciplinovanu odbranu, jaki u reketu i odlicni su suteri. Ali mi smo u usponu, igramo najbolju odbranu EL, imamo najbolju timsku hemiju u Evropi, i gotovo savrsenu timsku igru, forma nam je uzlazna kod mnogih igraca, samopouzdanje maksimalno. Dobijamo ovo i oni to znaju, padali su veliki pred nasom odbranom, sigurno ce i oni. Osetili smo da mozemo dohvaiti cetvrtfinale EL, pa cak i tamo mozemo sa svima, sto je prosla sezona i dokazala. Sigurno da necemo odustati od cilja i snova, i igracemo svim srcem. Litvanci su nam prvi na jelovniku u novoj godini, vreme je za novi niz pobeda.

avatar
babaroga
Thursday, 05.01.2017
19:42

Strasna razlika. Koliko lako igramo sa spancima toliko tesko nam dolaze litvanci :(

avatar
nenadnenad1234
Friday, 06.01.2017
02:15

Zar si tolko opsednut slikom nasih momaka posle meca u Poljkoj (ne u Belgiji kao sto si napisao)?

avatar
El Filipo
Thursday, 05.01.2017
17:15

Ajde zvezdo jako do pobede pa da slavimo plej of 🔜