''Grobari'' ovo ne zaboravljaju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.04.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Crno-bela košarkaška dominacija na ovim prostorima je dostigla vrhunac u protekloj deceniji, kada se ekipa Duška Vujoševića plasirala na završni turnir Evrolige. Prošlo je tačno pet godina...

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Pre nekoliko dana smo vas podsetili na tu sjajnu generaciju košarkaša Partizana, koja je u sezoni 2009/2010 ne samo nastavila šampionski niz na domaćoj sceni, već je briljirala i u Evroligi, izborivši plasman na F4 Evrolige, zajedno sa Olimpijakosom, CSKA i Barselonom.

Ko je činio tu ekipu i gde su ti igrači sada, mogli ste da čitate OVDE, a razlog zbog čega se tog sastava ponovo prisećamo, jeste podatak da je 1. aprila 2010. godine, pre tačno pet godina,  Partizan savladao Makabi u onom nezaboravnom susretu u krcatoj ''Areni'' i izborio mesto među četiri najbolje evropske ekipe, koje su se kasnije u parizu borile za evropsku titulu.

Bila je to četvrta utakmica četvrtfinalne serije, Partizan je slavio sa 76-67, predvođen sjajnim plejmejkerom Boom Mekejlebom, za ukupni trijumf od 3-1 u pobedama nad ''Ponosom Izraela'.

Ovo je bio poenterski učinak Partizanovih igrača u toj utakmici:

Roberts 8, Mekejleb 19, Kecman 12, Veseli 5, Vraneš 8, Sinovec, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović, Božić 6, Marić 9, Đekić 1.

 A u prilogu ćemo se podsetiti te fantastične atmosfere u režiji Partizanovih ''Grobara'', ne samo u ''Areni'', već i na ulicama posle ove istorijske pobede beogradskih crno-belih.

Ne propustite