"Grizliji" stigli do ratnika, Atlanta čuva domaći teren!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.04.2015.
07:30
Izvor: Sportske.net

Memfis završio posao protiv Blejzersa, Houksi dobili još jednom Netse u Džordžiji, na korak su od polufinala.

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Al Horford i Džef Tig su izgurali sa povredama do kraja meča, nije bilo većih problema, iako su navijači strepeli.

Dvojica najboljih Houksa su ubacila po 20 poena, Atlanta je stigla do vođstva od 3:2.

Netsi su kasnili 17 poena već na kraju prve četvrtine, ali su uspeli da uhvate priključak. Ipak u finišu Tig je i pored toga što ga je mučio zglob ubacio neke važne poene. DeMar Kerol je brojaqo do 24, i on je imao jedan težak pad, ali kako kaže, iako mu je ruka zavijena u plej ofu nema povreda, svi moraju da igraju.

Kod Netsa Alen Anderson 23 poena, Bruklinove rezerve su dominirale nad "kolegama", ali su posao završili starteri domaćih koji su igrali preko 40 minuta.

Nets Hawks basketball

I u ovom meču Bruklin se odlično držao, ukupno su izgubili tri utakmice u Džordžiji sa 22 poena razlike. Ostaje im da dobiju šesti meč kod kuće i onda da probaju da brejkom odu u polufinale.

Pero Antić je ubacio 8 poena, imao 4 skoka za Houkse.

Trail Blazers Grizzlies Basketball

Serija u Memfisu je gotova, "Grizliji" nisu prepustili ništa slučaju, idu u polufinale, sa glatkih 4:1 protiv Portlanda.

Mark Gasol je blistao sa 26 poena i 14 skokova, ovo je treći put u poslednjih pet godina da je Memfis dobio prvu rundu plej ofa. Čeka ih najbolji tim regularne sezone Golden Stejt, serija počinje u nedelju.

Inače, u penal završnici je domaćin realizovao 10 od 14 bacanja, a blokada Gasola nad Batumom na sedam sekundi pre kraja je bila početak slavlja u Tenesiju.

Trail Blazers Grizzlies Basketball

Kod Portlanda rekord karijere Koluma, ubacio je 33 poena, ali Lilard i Oldridž nisu bili na uobičajenom nivou. Lilard je brojao do 22, Oldridž ubacio 14 poena, zajedno su imali oko 30% šuta.

Na kraju očekivani rasplet, računajući i regularnu sezonu Memfis je dobio Portlanda u 8 od 9 mečeva i zaista nema dileme ko je bolji tim u ovom trenutku.

Rezultati:

Memfis - Portland 99:93 (4:1)
Atlanta - Bruklin 107:97 (3:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke