"Grizliji" bez milosti protiv bivšeg trenera, "Bradonjina" simultanka!

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.02.2015.
08:03
Izvor: Sportske.net

Bulsi ovoga puta nisu dozvolili iznenađenje protiv slabijeg rivala, Toni Snel odlično zamenio Batlera. Hardenov šou protiv Sansa, Detroit se prošeta kroz Severnu Karolinu. Beznadežni Lejkersi, Holins sa Netsima bez šanse protiv bivšeg kluba.

Beta/AP Photo/The Arizona Republic, David Wallace
Beta/AP Photo/The Arizona Republic, David Wallace

Povezane vesti

Ovoga puta je velika noć "Bradonje" bila dovoljna. Džejms Harden je ubacio 20 od 40 poena u poslednjoj četvrtini i prelomio meč protiv Feniksa. Rokitsi su prokockali +18 iz prvog poluvremena, poslednji period dočekali sa minusom.

Ali, onda se razgoropadio "Bradonja", pomoć je imao u Džošu Smitu koji je brojao do 20.

Na drugoj strani Bledso 32, jedan manje od sopstvenof rekorda. Sansima ne ide, u Ol Star brejk ulaze sa 5 poraza u 6 mečeva. Ovo nije za njih poslednji meč pred pauzu, sledi večerašnje iskušenje protiv Klipersa.

Dragić je ubacio 20 poena za Feniks, Slovenac je imao i 5 skokova i 2 asistencije.

Čikago je lako savladao Sakramento, Gasol je dominirao sa 26 poena i 16 skokova. Toni Snel će pamtiti meč po 24 poena, zamenio je na pravi način povređenog Džimija Batlera, pogodio 9 od 11 šuteva i odigrao dobru odbranu na Rudiju Geju u drugom poluvremenu. Kingsi su izgubili 12 od 14 mečeva, sada se može reći da je smena trenera bila pucanj u sopstvenu nogu.

Kings Bulls Basketball

Čikago je dobro šutirao, Snel, Gasol i Rouz su kombinovano ubacili 73 poena uz šut od blizu 70% pa gostima nije bilo spasa.

Nets Grizzlies Basketball

Lajonel Holins se vratio u grad, ali sedeo je na protivničkoj klupi. Bivši trener Memfisa je predvodio Netse, ali nije imao mnogo nade protiv bivših učenika. "Grizliji" su držali prednost gotovo tokom čitavog meča, najčešće je ona bila dvocifrena, lagano su priveli stvari kraju.

Rendolf je ubacio 19 poena, Gasol 14, uz 11 skokova. Čak šest "Grizlija" je ubacilo 11 i više poena, balansiran napad i naravno gvozdena odbrana su stvari učinile prilično predvidljivim u Tenesiju.

U jednom trenutku je Bruklin u poslednjoj četvrtini uspeo da se spusti na -7, to je bilo sve. Iz tima koji je predvodio Holins i koji je stigao do zapadnog finala ostalo je tek nekoliko igrača, ali onih ključnih, nisu ga zaboravili, a dvorana ga je dočekala ovacijama.

Pistons Hornets Basketball

Detroit je protutnjao kroz Šarlot. Monro je ubacio 23 poena, imao 12 skokova, Dramond 14, uz 9 uhvaćenih lopti. Pistonsi su u trci za plej of, imaju skor 16-9 u poslednjih 25 mečeva. Bilo je potrebno vreme da Van Gandijev sistem počne da radi.

Inače u prvom poluvremenu nije išlo, kontrolisali su Džefersona pod košem, ali su otvorili šut za Šarlot koji je ubacio 8 od 11 trojki.

Ali kada su zatvorili šut stvari su došle na svoje mesto, u napadu su ubacili 50 poena iz reketa, imali čak 30 bacanja, ubacili 27, jasno pobeda nije mogla da izostane.

Pre pauze ih večeras čeka San Antonio.

Nuggets Lakers Basketball

U poslednjoj utakmici večeri, Denver je prekinuo lošu seriju pobedom na Pacifiku. Žrtva su bili Lejkersi, a blistao je Taj Lauson sa 32 poena i 16 skokova.  Ovo je bio peti poraz Lejkersa u februaru, vratili su se u svoju dvoranu koja je bila zauzeta zbog "Gremi" nagrada, ali nije pomoglo, loše igre se nastavljaju, imaju očajan skor 13-39.

Rezultati:

Šarlot - Detroit 78:106
Memfis - Bruklin 95:86
Feniks - Hjuston 118:127
Čikago - Sakramento 104:86
Lejkersi - Denver 96:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke