Grin: "Želim da uništim Klivlend"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.06.2017.
18:12
Izvor: Sportske.net

Najratoborniji među Ratnicima se baš "napržio" pred veliko finale.

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Drejmond Grin će biti jedan od ključnih igrača Voriorsa u finalnoj seriji protiv Klivlenda, koja kreće u petak sabajle (03:00) u 'Oracle Areni' u Ouklendu. Biće to repriza prošlog i pretprošlog velikog finala, a analizu predstojećeg možete pogledati OVDE.

Golden Stejt je zahvaljujući Grinu najbolji defanzivni NBA tim u dosadašjem toku plej-ofa, kada je on u igri 'Voriorsi' primaju samo 94.4 poena na 100 poseda (bez njega primaju 111.9), a veliki posao radi i u napadu, pošto redovno flertuje sa tripl-dabl učinkom. U doigravanju je prosečno beležio 14 poena, 9 skokova i 7 asistencija po meču.

Zanimljivo, Grin je tokom ovogodišnjeg plej-ofa šutirao trojke bolje i od Stefa Karija i od Kevina Durenta i od Kleja Tompsona. Pogodio je 47% šuteva van linije 7.24.

Silno je motivisan uvek kada igra protiv Kavsa, utisak je da su Ratnici zbog njegove suspenzije u petoj utakmici prošle sezone predali prsten LeBronu i družini.  Tada si kola krenila nizbrdo, pa su od gotovog napravili veresiju.

Grin će uz Andrea Iguadalu nositi najveći teret u odbrani, njih dvojica će pokušati da zaustave 'Kralja Džejmsa', a koliko je motivisan najbolje oslikava njegova poruka  velikom rivalu da želi da ga uništi.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke