Greška za greškom - Organizatori, poštujte najbolje!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.06.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Evo samo nekih od grešaka organizatora različitih svetski priznatih turnira kada je naša reprezentacija u pitanju. Bilo ih je možda i previše.

beta
beta

Povezane vesti

Sport je nešto što najbolje predstavlja Srbiju u poslednjih mnogo godina, a poslednji mesec je to možda i najbolje pokazao.

Osvojili smo Svetsko prvenstvo za mlade do 20 godina u fudbalu, Evropsko prvenstvo za žene u košarci, vaterpolisti su osvojili Svetsku ligu, osvojili su i zlato na EI u Bakuu, Srbija ima i 15 medalja sa tih igara.

Da napomenemo još da su sada sve oči uprte u naše tenisere, posebno u Novaka Đokovića kome želimo da ponovi uspeh na nezvaničnom Svetskom prvenstvu u tenisu, na čuvenom Vimbldonu.

Često su se naši teniseri, košarkaši, odbojkaši vaterpolisti, mladi fudbaleri i ostali nalazili na pobedničkim postoljima, pa su valjda greške organizatora vezane za predstavljanje naše zemlje normalne. Ne kažemo da su namerne, samo da ne bi smele da se dešavaju.

Ipak, bilo ih je možda i previše.

Novak Đoković nije zamerio organizatoru turnira kada ga je prozvao Hrvatom kada je osvojio Montreal 2007. godine, šmekerski je odgovorio da se "gospodinu potkrala greška".



Srbiji je na Evropskom prvenstvu za omladince u Litvaniji 2013. godine intonirana himna "Hej, Sloveni" umesto "Bože pravde" u polufinalu pred utakmicu sa Portugalom. Dečaci na čelu sa Rajkovićem, Maksimovićem i Sergejom Milinkovićem-Savićem su nakon toga otpevali himnu u sopstvenoj režiji, nakon čega su na penale dobili Portugalce, kasnije su i osvojili taj turnir.

Pre tri dana se desilo da Novaka Đokovića ATP proglasi Turčinom. Doduše, radi se o grešci moderatora ATP sajta, ne vrhovnih zvaničnika, ali svakako nije nešto što bi smelo da se dogodi kada se radi o najboljem teniseru na svetu.

Bilo je dosta primera kada je zbog propozicija takmičenja srpska himna morala biti skraćena ili intonirana u nekoj bržoj verziji, rukometaši se toga dobro sećaju.

Situaciju sa himnom dobro znaju i Crnogorci, njima je u Francuskoj intonirana "Hej, Sloveni" ove godine u Svetskoj ligi u vaterpolu protiv Francuza.

Jučerašnji dan je, ipak, bio kulminacija.

Nastavljamo sa Francuzima, Dušan Borković je morao da sluša "Hej, Sloveni" sa razglasa, Francuzi su prekinuli program, nastao je skandal.

Mađarska, scena nakon finala EP gde je pobedila naša reprezentacija. Domaćin je imao problem sa predsednikom KSS-a, Draganom Đilasom, koji je bio besan zbog zastave nakon što je intonirana himna.

Ima tu još materijala, ovo su samo najsvežiji. Jedno je sigurno, organizatori ne bi smeli ovako da se ponašaju prema najboljima na svetu i Evropi, jer nisu to zaslužili.

Naši sportisti imaju poruku za njih, ona je ispisana na terenu, stazi ili gde već. Mi smo najbolji u Evropi, najbolji na svetu, najbrži... Mi smo zemlja sa najviše sportista u ovom trenutku koji su obezbedili učešće u Riju. Poštujte nas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pjana
Tuesday, 10.11.2015
16:39

SMEKER! ucite od njega kako da se ophodite prema nebitnim stvarima i ljudima.

avatar
Monday, 29.06.2015
20:45

Баш вам добар чланак :D

avatar
hristo72
Monday, 29.06.2015
18:57

U kom svetu zive ovi Francuzi?nPrevise se puta desavaju greske da bi se mogle smatrati kao slucajnost!

avatar
Monday, 29.06.2015
21:28

Boli njih za nas. Oni su takvi i ne rade to namjerno vjeruj mi. 95% njih ne zna da se Juga raspala jer vode svoj zivot o uživaju u njemu. Slučajno je sigurno.

avatar
Бранислав Вуковић
Monday, 29.06.2015
18:28

A svi nas gledaju kao zadnji otpadak drustva,zato im i smeta nas uspjeh,to nije nista cudno i nzm zasto se cudite takvim stvarima....mene su jednom pitali u jednoj zapadnoj zemlji jeste li vi bas divlji kao sto se prica....To je takva propaganda vodjena od devedesetih da smo mi najvece ubice ,izrodi i najveci sljam savremenog doba....Masinerija propagandi kad krene nema tu stajanja...Pa za Novaka Djokovica jos samo ljudi navijaju u Kini ,malo Juzne Amerike i to je to...!!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 29.06.2015
18:11

Hajde malo da se pozabavimo i svojim postupcima- kad sam video da ovako gaze sopstvenu zastavu, zaboravio sam i da je podignuta zastava bez grba, a takva je bila i spanska. Inace, ni to nije bila neka greska (da ne kazem da nije bila uopste), po Ustavu Republike Srbije postoje drzavna i narodna zastava.

avatar
Monday, 29.06.2015
21:30

Jesi u pravu sto se tice zastave u dva oblika. Samo sad nije bima svadba pa da bude narodna, nego su zvanicni sportisti prestavljali Drzavu Srbiju i zato je trebala da bude zastava sa grbom.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 29.06.2015
21:57

Исправна употреба заставеnnДржавна заставаnnДржавна застава стално се истиче на главном улазу у зграде државних органа, изузев Народне скупштине, и у њиховим службеним просторијама. Народна скупштина истиче државну заставу у време заседања и на државни празник а органи покрајинске аутономије, локалне самоуправе и јавних служби на државни празник.nnТакође се може истицати на прославама и другим свечаним манифестацијама којима се званично обележавају догађаји значајни за Србију, на међународним сусретима, такмичењима и другим скуповима на којима Србија учествује, и у другим случајевима. У дане жалости државни органи, органи покрајинске аутономије и локалне самоуправе и јавне службе истиче се на пола копља. Застава мора бити истакнута на бирачким местима на дан избора за државне органе. И у просторији предвиђеној за склапање брака (матичар преко груди мора носити и ленту у бојама заставе).nnНародна заставаnnНародна застава Србије стално се вије на главном улазу у зграду Народне скупштине, органа покрајинске аутономије и локалне самоуправе, и јавних служби. Народна застава мора се истаћи на бирачким местима на дан избора за органе покрајинске аутономије и локалне самоуправе.nnТакође се може истицати и приликом прослава, свечаности и других културних, спортских и сличних манифестација, и у другим случајевима.