"Grčko čudovište jede živu decu"

Autor: Boban Filipović
petak 22.04.2016.
16:49
Izvor: Sportske.net

Janis Adetokunbo se našao na trećem mestu u izboru košarkaša koji su najviše napredovali u NBA ligi ove sezone. Nagrada pripala Si-Džej MekKalumu iz Portlanda.

BETA/AP Photo/Tony Dejak
BETA/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Grčki reprezentativac iz redova Milvokija je u tekućoj sezoni imao prosečan učinak od 16. 9 poena, 7.7 skokova, 4.3 asistencije, 1.4 blokadui i 1.2 krađe, provodivši u proseku 35.3 minuta na parketu.

Ove brojke su veliki pomak u odnosu na prošlu sezonu kada je Adetokunbo prosečno beležio 12.7 poena, 6.7 skokova, 2.6 asistencija i 1 blokadu po meču.

'Greek freak' je unapredio sve segmetne svoje igre, ali za razliku od prošle sezone Baksi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of.

Adetokunbo je u ovoj sezoni i zabeležio rekord karijere po broju postignutih poena u NBA ligi, početkom aprila je protiv Čikago Bulsa brojao do 34!

Inače, košarkaš koji je najviše napredovao ove sezone u NBA ligi je Si-Džej MekKalum. Sjajni bek Portland Trejlblejzersa je dobio ubedljivo najveći broj glasova. On je prošle godine prosečno beležio 6.8 poena po meču, a ove čak 20.8!


Na drugom mestu po broju glasova se našao Kemba Voker iz Šarlot Hornetsa, dok je na četvrtoj poziciji prošlosezonski MVP Stef Kari.


rejting


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Saturday, 23.04.2016
13:47

Mnoge reprezentacije su izgubile ono sto Srbija i dalje cuva. Nacionalni identitet.