Grci u 'čekaonici' za Rio

Autor: Boban Filipović
četvrtak 17.09.2015.
18:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Grčke je prva reprezentacija koja je eliminisana u četvrtfinalu i koja je obezbedila plasman na kvalifikacioni turnir za predstojeće Olimpijske igre.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

U utakmici za plasman od petog do osmog mesta na tekućem Evrobasketu, Grčka je savladala Letoniju rezultatom 97:90.

Letonci su bili bolji rival u prvom poluvremenu, odlično su reagovali nakon preoketa Grka početkom druge denonice, i na veliki odmor otišli sa prednošću od sedam ponea.

Heleni su se u trećem periodu trgili nakon strašne serije Letonije od 24:0 i otopili minus na samo pola koša zaostataka, a onda veoma efikasnom igrom u poslednjoj četvrtini došli do pobede.

Kacikarisova 'falanga' je u četvrtom kvartalu postigla impresivnih 37 poena, motor grčkog tima u tim trenucima u napadu bio je iskusni centar Janis Burusis, dok su veoma bitne šuteve za tri koji su prelomili meč pogodili Kalates i Spanulis.

Upravo je Burusis bio najefikasniji kod pobednika sa 20 postignutih poena, Bili Spanulis je ubacio 16, Janis Adetokunbo i Nik Kalates po 15, a Nikos Zisis 12 poena.

Kod poraženih Letonaca poslovično naraspoloženiji Janičenoks koji je brojao do 22, dvocifreni su bili još Bertans stariji  i Mejeris sa po 14 postignutih poena, Meiers je dodao 13, a Friemanis 10.

Grčka će se boriti za peto mesto sa pobednikom duela Češka - Italija, dok će Letonija u duelu sa poraženim iz te utakmice odlučivati o poslednjem učesniku kvalifikacija za Rio iz Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke