Grci ostali bez selektora

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.09.2017.
14:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacije Grcke u potrazi je za novim šefom struke.

EPA/SEDAT SUNA
EPA/SEDAT SUNA

Povezane vesti

"Heleni" se nisu proslavili na Eurobasketu, najpre su upisali samo dva trijumfa u grupnoj fazi takmičenja, slast pobede osetili su protiv Islanda i Poljske, dok su ih Slovenija, Finska i Franucska nadigrali.

Ipak, kada se najmanje očekivalo, Grci su se digli iz pepela, odigrali su sjajnu utakmicu protiv Litvanije, mada se mora priznati da su tada posebni inspirisani bili Slukas i Burusis, te su njihove sjajne partije verovatno bile i glavni razlog za plasman u četvrtfinale.

Tamo su se susreli sa Rusijom, vodili su nekih 30ak minuta, a onda se sve okrenulo u poslednjem kvartalu. Šved je preuzeo stvari u svoje ruke, te su se Rusi plasirali u polufinale.

Kostas Misas je tako završio svoju kratku epizodu na klupi grčke reprezentacije, on je posao dobio u poslednji čas, krajem jula, a već sada odlučeno je da više ne bude selektor nacionalnog tima "Helena".

On bi mogao da ostane kao specijalni savetnik u seniorskoj reprezentaciji, a dva imena su u igri da ga naslede. U pitanju su trener U20 reprezentacije Grčke Ilijas Papateodoru, kao i iskusni Sulis Markopulos, koji je do minule sezone predvodio PAOK.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 14.09.2017
15:19

Grci u toku ovog sampionata nekako nisu imali ne srece sa igrom, ali su zakazali dosta an taktickom planu. Ono sa Rusijom je bilo cisto gubljenej u igri. Ako izuzmemo utakmicu sa Litvancima, ocaj od suta za 3 ocaj sa slobodnih bacanja, Calates, uzima neke glupe trojke, i gubi utakmicu. Trener je tu trebao da ih smiruje. Mad aSpanulisa nisu imali a on im mnogo znaci.