Grba, Moka i Jakovljević jednoglasni: ''Ostavke, odmah!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.09.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Posle loših rezultata naših mlađih kategorija na minulim takmičenjima, usledile žestoke kritike na račun Igora Rakočevića i Vlade Kuzmanovića.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Podsetimo, kadetska reprezentacija Srbije je osvojila 10. mesto na Evropskom prvenstvu, dok je mlada selekcija završila tek na 11. poziciji, pa su danas osvanule brojne kritike na račun potpredsednika KSS Igora Rakočevića i direktora Vlade Kuzmanovića, zaduženih za mlae kategorije.

Uputili su ih u izjavi za ''Blic'' poznati košarkaški radnici Goran Grbović i Dragan Jakovljević, ali i naš nekadašnji selektor Zoran Moka Slavnić, koji je Rakočeviću i Kuzmanoviću postavio kratko i jasno pitanje:

''Pa, zar ste još tu?''

Goran Grbović je bio znatno opširniji.

''Zaduženi za mlađe kategorije morali su da pričaju sa Sašom Đorđevićem šta da rade, ali do toga nije došlo.

Selektor bi ih sigurno pitao 'Šta radite, je l‘ mi to u budućnosti nudite igrače koji su 11. i 10. u Evropi?'

Da li kadrovi koje biraju za selektore znaju da elementarno obuče naše talente, znaju li uopšte ova dvojica da izaberu struku.

Pa, ovo je kolaps!

Šta treba da se dogodi pa da Rakočević i Kuzmanović odu, evo pitam ih: Ljudi, šta ovo radite? Imate li savesti, gospodo, normalno je da podnesete ostavke jer ste zaduženi za strateški i operativni deo'',
poručio je Grbović.

Slično razmišlja i Dragan Jakovljević, koji je naglasio da Rakočević i Kuzmanović nemaju nikakvog trenerskog iskustva.

''Nigde, čak nijednu sezonu, nisu vodili klub ili bar nekoga trenirali, organizovali mlađe kategorije, već su prednjačili u apstraktnim teoretisanjima i komentarima. Prednjače nerad, neznanje, neiskustvo, a sve je uslovilo rezultatskim krahom.

Ostavke moraju da budu hitne, ako nemaju morala, trebalo bi ih smeniti, i postaviti na njihova mesta proverene, iskusne, dokazane i stručne ljude''
, oštar je Jakovljević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 04.09.2016
20:56

Ne treba se ovde puno raspravljati. Rezultat je jedino merilo. Za nas je sve ispod polufinala u košarci neuspeh, pogotovo u mlađim kategorijama. Ne treba Rakočevića i Kuzmanovića sad streljati, nek malo idu po kampovima i usavršavaju se pa mogu opet probati. Olako trošimo ljude.

avatar
Paul George
Sunday, 04.09.2016
18:32

Pricaju 3 lika koja tripuju da sve znaju.Grbi i Moki svaka cast na karijeri,ovaj Jakovljevic je poznat postao u Andjusovoj emisiji,nebitan lik skroz,da znam jeste uzeo Evroligu sa Zvezdom,ali sa onim timom bi uzeli mnogi.Da nesto zna i da valja,radio bi negde,a ne svaki utorak bio kod Dejana u emisiju.

avatar
Sunday, 04.09.2016
18:55

Jesi li ti nekad slusao Grbovica? Kako covek ume da izanalizira utakmicu, taktiku i akcije, to niko ne zna. Mozda samo Dule, a da sam ga ja slusao.

avatar
Monday, 05.09.2016
12:17

Moguce da ne bi znao, nije klupa samo analitika do tancina. Slazem se sa tobom i da preteruje, imao je on nekih izjava u koje verovatno ni sam nije (stopostotno) verovao, ali je verovatno hteo da ispadne narocito duhovit, veliki badza ili tome sl.

avatar
Paul George
Monday, 05.09.2016
01:40

I ovde je pre svega isprozivan nepoznati Fil Dzekson-Dragan Jakovljevic,Moka i Grba imaju pravo kritike,postigli su nesto,ovaj je nebitan.

avatar
Paul George
Monday, 05.09.2016
01:37

To ne znaci da bi na klupi nesto znao,normalno je da poznaje kosarku izuzetno igrao je toliko godina,nije dati uzalud.Malo i preteruje isto.

avatar
Sunday, 04.09.2016
17:57

To su ti zvezdaski kadrovi Hahaha