Golden Stejt po navici

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 17.04.2016.
01:36
Izvor: Sportske.net

Ekipa aktuelnog šampiona je bez većih problema povela u seriji protiv Hjuston Roketsa.

BETA/AP Photo/Nell Redmond
BETA/AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Stef Kari je sa 24 poena odveo svoju ekipu do pobede u "Orakl Areni" nad gostujućim Hjuston Roketsima, rezultatom 104:78.

Od samog starta je Kari pokazao da će biti noćna mora za odbranu Roketsa, pa je nakon nešto više od dva minuta igre postigao prve poena na utakmici i to van linije za tri poena.

Do kraja prve četvrtine ubacio je 14 poena, a na odmor se otišlo sa 18 poena prednosti u korist domaćina.

Drugi kvartal je klupa Voriorsa odradila rutinski, a ni Kari nije posustajao pa je svom učinku dodao još 10 poena, te se na poluvreme otišlo sa rezultatom 60:33 u korist novog rekordera po broju pobeda u regularnom delu sezone ekipe Golden Stejta. Jedini raspoložen za igru u prvih 24 minuta,  iz redova gostiju iz Teksasa bio je Dvajt Hauard sa 11 poena i osam defanzivnih skokova.

Kari je sve svoje poene ubacio upravo u prvom poluvremenu, kako je zbog povrede zgloba napustio igru nakon tri minuta treće četvrtine i nije se vraćao do kraja. Trener Golden Stejta Stiv Ker je nakon meča izjavio da je najbolji pojedinac njegove ekipe želeo da nastavi sa igrom, ali da mu upravo on to nije dozvilo jer nije želeo da rizikuje da se povreda pogorša. Na kraju je i dodao da je Karijev nastup u sledećem okršaju ovih ekipa, koji je na programu u utorak ujutru, pod znakom pitanja.

Ekipa iz Ouklenda je i bez svog glavnog igrača do kraja meča držala konce u rukama, a pored njega su se istakli i Drejmond Grin sa 12 poena i 10 skokova kao i Klej Tompson sa 16 poena. U gostujućoj ekipi je na kraju najviše poena sakupio Džejms Harden, ali njegov učinak od 17 poena će morati značajno da se promeni ukoliko Roketsi planiraju da pruže bilo kakav otpor do kraja ove serije. Najbolji pojedinac teksaške ekipe iz prvog poluvremena, Dvajt Hauard, do kraja susreta je ubeležio još svega tri poena i isto toliko uhvaćenih lopti.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 17.04.2016
12:25

Neshvatljiv broj grešaka, kao da se boje GSW-a... Ovi su bez Karija go k**** i umesto tada da Harden, Ariza i Dvajt pometu parket sa njima oni se usr***! Došli su na 15ak poena a onda maše zicere i ovi im pobegnu na skoro 30 razlike... Hjuston ima očajnog trenera i to moraju da promene ali i da ojačaju roster... Doka Riversa nek probaju da dovedu, garantujem da će od ove ekipe da napravi ozbiljnog konkurenta za finale na zapadu...

avatar
Mesi G.O.A.T.
Monday, 18.04.2016
00:44

Sta ti naprica pa ljudi su ubjedljivo najbolja ekipa.Niko nije Hjustonu kriv sto ne moze da pogodi nista.GS je najbolja ubjedljivo ekipa u NBA sa ubjedljivo najboljim kosarkasem na svijetu,tako da ce biti metla.Komentar je suvisan.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 19.04.2016
12:25

Bez karija i sa solidnimklejom u prvom meču trebali su da ih urnišu ali se video gubitnički mentalitet i strah... Ne zaboravi da je isti ovaj Hjuston prošle sezone igrao finale zapada... Videćeš šta znači trener kad ih uhvatj u mašinu ludi Srbin sa SAS i rasturi, SAS je najbolja ekipa, GSW samo ima najboljeg košarkaša...

avatar
brekbaCh
Sunday, 17.04.2016
09:35

Kao sto rekoh.. sa pola snage.

avatar
zholinho
Sunday, 17.04.2016
08:14

Harden je očajan. Davi loptu, ne radi ništa konkretno. Koliku slobodu ima, sve ispod 30 poena je malo.

avatar
GigiSuperman
Sunday, 17.04.2016
01:56

Not sure if this is 2k or real life :P Sprdaju se ljudi. Ako sve ide po planu finale Zapada, GSW-Spurs bice spektakl,vrhunska kosarka :D