Glave gore, ovo je odličan rezultat!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.09.2015.
16:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski košarkaši vraćaju se iz Lila bez medalje i vize za Olimpijske igre ali će sportska javnost morati da oda priznanje izabranicima Saše Đorđevića jer su zadržali kontinuitet i pokazali nam da u budućnosti imamo čemu da se nadamo.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Porazom od selekcije Francuske u meču za treće mesto na 39. Eurobasketu košarkaška reprezentacija Srbije okončala je još jedno učešće na jednom od tri najznačajnija međunarodna takmičenja.

Srebrna medalja koju su "Orlovi" osvojili na Mundobasketu i vrhunski rezultati u grupnoj fazi Eurobasketa podigli su apetite sportske javnosti u Srbiji, a izabranicima Aleksandra Đorđevića nametnuli breme favorita koje i u jakoj konkurenciji nije prijalo.

Za dublju analizu onoga što se dogodilo na Eurobasketu suviše je rano i nju će pre svega morati da obavi stručni štab na čelu sa Sašom Đorđevićem, a tek će onda mediji i javnost moći da iznesu svoj stavi o ostvarenim rezultatima.

Činjenica je da je Srbija na Eurobasketu nastupila u okrnjenom sastavu, da je i pored toga dogurala do polufinala i da je igrala za medalju što pored kontinuiteta učešća u završnici velikih takmičenja predstavlja odličan rezultat.


Srbija kao država ulaže mizerna sredstva u sport a i pored toga naše nacionalne selekcije u raznim sportovima beleže vrhunske rezultate pa bismo posle Eurobasketa trebalo da "spustimo loptu" i priznamo da je ovo odličan rezultat.

Sada je na Saši Đorđeviću da zajedno sa svojim igračima nastavi sa radom i da ova generacija sjajnih igrača obezbedi plasman na Olimpijske igre na kojima košarkaška reprezentacija samostalne Srbije nikada nije učestvovala.

Kako pre dve večeri reče Vladimir Štimac, kritičari i "selektori" trebalo bi da povuku ručnu a mi kao nacija dužni smo da pozdravimo srpske košarkaše i odamo im priznanje za trud koji su uložili baš kao što smo to učinili pre godinu dana kada su nam doneli srebrnu medalju sa Mundobasketa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
XL
Sunday, 20.09.2015
22:28

Kad se setim da nas je Crna Gora dobila 2x ne tako davno bez Pekovica i Vucevica, ovo jeste odlicno. Konkurencija je jaka, 4. mesto nije lose, pogotovo ako uzmemo u obzir mladog selektora i mlad tim.

avatar
MIKRONIJE
Sunday, 20.09.2015
20:51

Ovaj tim jos uvek nije sazreo psihicki, kada se nista nije ocekivalo od njih i kada nije bilo pritiska napravili su cudo prosle godine na SP. Sada kad su porasla ocekivanja i kada su imali ulogu favorita videlo se vec protiv Ceha i Finaca da nam se igra raspada kako je ulog veci i da se uvukao neki strah od neuspeha. Za poraz od Litvanije je iskljucivo kriv trener, neko iole iskusniji bi ono ispucavanje zaustavio vec u prvom poluvremenu da ne pricam o odbrani koja nije bila na nivou. Protiv Francuske smo samo pokazali da smo se potpuno psihicki raspali i ono sto me je najvise pogodilo jeste to sto nisam video zelju i glad za bronzom oni su utakmicu za trece mesto odigrali da izgube.

avatar
Marko Jelisavac
Sunday, 20.09.2015
17:26

Nema veze, bice bolje drugi put. Drugi na svetskom, cetvrti u Evropi, a obradovace nas oni sledece godine. :)

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 20.09.2015
17:00

Ovo je odlicno hvala vam momci na uzivanju sto smo vas gledadli idemo sad na OI

avatar
Sunday, 20.09.2015
17:00

Ma kako nije, sad nam se i krvati sprdaju...

avatar
Kladionicar BAN 40
Sunday, 20.09.2015
16:54

Treba igracima pruziti podrsku ali ne mozete ovo nazvati dobrim rezultatom jer smo mi i sa ovim okrnjenim sastavom morali da uzmemo medalju.

avatar
Z
Sunday, 20.09.2015
16:51

Vicesampioni sveta i 4. u Evropi.....Odlicno! Gde smo bili pre par godina, a gde smo sada.....BRAVO MOMCI!

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 20.09.2015
16:21

Tesko da je ovo odlican rezultat, ja cu svima njima da pruzim podrsku jer ako nikad u zivotu nisam napustio fudbalere, tek sigurno necu ni ove ljude, ali ovo je i kontinuitet neosvajanja. Poslednje sto bi sad trebalo da se radi su ostri rezovi, nama u selekciji trebaju 3-4 promene (Lucic, Jokic, Marjanovic), ostala dvojica koje bih ja voleo da vidim verovatno nece dobiti sansu, jedan od njih sigurno nece jer ne zeli ni da igra da ne bi imali u rodnom gradu neku frku ni on ni njegova porodica, a drugi vec, drugi se ne uklapa u koncepciju i to ce mozda i da se promeni u narednoj reprezentativnoj akciji. Znaci, tri igraca moraju da nam igraju, smatram da bi se oni samo vratili na svoje mesto u timu i nikako za to ne moze da se kaze da je rez, sve preko toga vec da. Promena i rez, tumbanje i kombinatorika, nadam se finalu u Riu!

avatar
Sunday, 20.09.2015
16:16

Ovo je i više nego odličan rezultat. Jednostavno nismo ni blizu Španije,Francuske i Litvanije, svidelo se to nekome ili ne.

avatar
XL
Sunday, 20.09.2015
22:29

Istina, treba biti realan.Koliko bi nam Krstic znacio protiv Litve, ili Bobi, ali sta da se radi sad. Nije lose, mlad tim, mlad selektor. Bice valjda bolje.

avatar
XL
Monday, 21.09.2015
15:11
avatar
Monday, 21.09.2015
00:44

Ja i ti se vidim dobro slazemo kad nisu vesti o Liverpulu i Junajtedu. Iskrelo zalosni smo i jedni i drugi,samo sto se Junajted provlaci konstantno na srecu. Pozz.....

avatar
Goran Kartalovic
Sunday, 20.09.2015
16:11

U sustini su pokazali kvalitet,ne mozes uvijek pobijediti.Odlican turnir su odigrali!

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Sunday, 20.09.2015
16:06

Ovo je odjednom odlican rezultat, a najavljivali ste zlato. Djordjevic daje izjave kako ste najjaci, kako cete uzeti zlato i sad vam je kao ovo odlican rezultat. Daj molim vas, ne budite smijesni. :)

avatar
ManUtdSrbija
Sunday, 20.09.2015
17:45

A gde ste vi, kosarkaska velesilo? Gde ste? Hrvati, bolje se pokrijte preko glave od sramote! Odajem vam priznanje za fudbal, bolji ste i tu nema price, ali da nazivas reprezentaciju Srbije smesnom ne gledajuci u tvoje dvoriste, pa to nije smesno, to je VIC milenijuma. Nikada necete biti priblizno dobri u kosarci kao mi, to vas boli, i to ce vam uvek biti rak-rana! Bolje gledajte u svoje dvoriste i potrudite se da stvorite ekipu za top 4 makar, a ne da prolazite grupu na srecu pa da ispadate od ekipe koja zavisi od jednog jedinog igraca. To nije smesno, to je SRAMOTA! To vam je ionako u skladu sa onom izrekom, znas na koju mislim kada se kaze SRAMOTA. Pozzzz :)

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Sunday, 20.09.2015
21:41

Pa vi ste ispali od ekipe koja se je provukla u nokaut fazu. Kojoj je plej Kalnietis koji igra 40 minuta. Boli poraz znam.

avatar
Jera62
Sunday, 20.09.2015
18:42

Where is Croatia ?

avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 20.09.2015
16:03

Teodosić ubjedljivo najgori igrač na prvenstvu,ne osporavam njegov kvalitet ali totalno je podbacio.Šut za tri 0-9 eej bre pa to je nedopustivo.Jednostavno kao tim smo odigrali loše i donekle je i realno ovo tj.ovo je naša realnost i jednostavno nismo zaslužili medalju.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 20.09.2015
17:01

Teo je bio nas najbolji igrac prvenstva uz Bjelicu zakazao je malo u polufinalu ali sto ce se pa ni tu cak nije lose odigrao

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 20.09.2015
22:14

A Bogdanovic najgori je bio

avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 20.09.2015
20:07

Uopšte nije baš naprotiv on je najgori igrač bio u našem timu nijednu akciju da pozove kako treba samo traži pick and roll i pokušava neke nemoguće trojke da postigne.Totalno podbacio.

avatar
Z
Sunday, 20.09.2015
17:02

Ovo si napisao kada nam je islo-- Samo nepoznavalac košarke može reći da nema pojma,jednostavno i Kariju se desi loše šutersko veče pa ima šut 2-14 ili 1-10.Značaj u igri Srbije Teodosića je nemjerljiv,asistencije,pregled igra,kreiranje akcije jednostavno beez njega smo 50% slabiji,šut jeste malo problem ali ne doduše ne utiče puno na igru naše reprezentacije. DOGOVORI SE SAM SA SOBOM MOLIM TE!