Gazda Lebron, Bjelica i "Vukovi" zaspali u nastavku, razbio "hrvatski Bogdan"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.11.2016.
09:08
Izvor: Sportske.net

Klivlend dobio derbi, dva lica Minesote, Lejkersi nastavili sa pobedama, kod Bruklina sjajan Bojan Bogdanović.

AP Photo/Phil Long
AP Photo/Phil Long

Povezane vesti

Hornetsi su slavili u Mineapolisu zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu. Kouč Kliford ih je probudio u nastavku, Kemba Voker je ubacio 30 poena, imali su tajno oružje u Frenku Kaminskom u poslednjoj četvrtini pa su prekinuli mini serju poraza. Na drugoj strani Vigins ponovo najefikasniji 29 poena među "Vukovima".

Bjelica slabiji nego u prethodnom meču, ubacio je dve trojke, uz 6 poena, imao je 2 skoka, ponovo je bio šesti igrač tima. Klupa Minesote je slabo doprinela, svega 19 poena, gostima su rezervisti doneli čak 43 poena, to je bila i prevaga.



Sudar verovatno, dva najbolja tima Istoka pripao je šampionu. Klivlend je savladao Toronto i stigao do devete pobede u deset mečeva. Kavsi su zaustavili neverovatnog DeRozana na 26 poena, zvuči smešno, ali to je za njega slab učinak, tim pre što je potrošio čak 26 lopti. Na drugoj strani Lebron 28 poena, 14 asistencija i 9 skokova. Klivlend je izjednačio najbolji start u istoriji i stigao rekord star 40 godina.

Kanađani su imali primedbe na suđenje i nekoliko spornih situacija u poslednja dva minuta, Lovri je dobio tehničku, on i DeRozan su iskombinovali 50+ poena, i prvi put posle takvog učinka izgubili meč.

Večeras Toronto čeka Golden Stejt, dakle u dve večeri dva najbolja tima u NBA.



Čikago je rasturio Portland u Oregonu. Ovako ubedljiv trijumf Bulsa niko nije očekivao, Džimi Batler ponovo sjajan sa 27 poena, imao je 12 skokova i 5 asistencvija. Vejd je dodao 19 poena, Robin Lopez napravio dabl-dabl. Gosti su zaustavili Lilarda na 19 koševa, uz slab procenat šuta, već posle prve četvrtine su otišli na +19, pa se pobednik već tada nazirao.

Pokazalo se da Blejzersi kada i padnu procenti teško pobeđuju, u prvom delu je u pitanju bio potpuni raspad sistema, u prvoj četvrtini su imali 20% šut. Sada idu na turneju koja počinje sutra u Teksasu protiv Hjustona.

Atlanta je slavila u Majamiju, šestorica Houksa su bili dvocifreni, Hauard je imao po 11 poena i skokova. Hasan Vajtsajd je uhvatio 25 lopti, ali bez Dragića, Hit je izgubio još jedan meč. U poslednjoj četvrtini domaćin je odigrao sjajnu odbranu, ali nije bilo dovoljno, očigledno nedostaje im kvalitet. Jer, oni su sve mečeve izgubili od timova koji imaju pozitivan skor ove sezone. Majami je dva puta bio na -1 u poslednjih 13 sekundi, ali je Atlanta sigurno izvodila bacanja i na kraju slavila.

Nova pobeda Lejkersa, ponovo šuterski obračuna, D'Anđelo Rasel ih je vodio sa 32 poena protiv Netsa kojima nije pomogla ni velika partija Bojana Bogdanovića, Hrvat je brojao do 29. Sjajan kod domaćih i Džulijus Rendl, drugi tripl-dabl karijere, 17 poena, 14 skokova, 10 asistencija. Ovo je prvi put da su Lejkersi od 2013. dve pobede iznad 50%. Imaju ih sedam, prošle sezone im je za taj broj pobeda trebalo mesec i po dana više, sedmu su ostvarili za novu godinu. Ovo je inače bio sudar dve najproduktivnije klupe u ligi, obračun su dobili Lejkersi, njihovi rezervisti su "slavili" sa 43:40.



Bruk Lopez je sa tri blokade noćas postao najbolji bloker u istoriji Netsa, pretekao je Džordža Džonsona koji je krajem sedamdesetih i polovinom osamdesetih proveo četiri sezone u ovom klubu.

Rezultati:

LA Lejkers - Bruklin 125:118
Portland - Čikago 88:113
Minesota - Šarlot 108:115
Majami - Atlanta 90:93
Klivlend - Toronto 121:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Wednesday, 16.11.2016
22:59

Chikago odlican Batler odlican sjajan igrac. Osporavan pred sezonu ne znam iz kog razlog autor osporavanja zna razlog. Minesota moze mnogo bolje ima najtalentovanije mlade igrace valjda ce proraditi u kontinuitetu. To vazi I za bjelog. Voleo boh bar do plejofa da doguraju.