Gasolov teror, drama na Floridi, Voriorsi preživeli Oklahomu

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.11.2014.
08:10
Izvor: Sportske.net

Mark Gasol razbio Kliperse u derbiju, Majami u dramatičnoj završnici slavio protiv Šarlota. Kari i Tompson očajni, Golden Stejt ipak dobio desetkovanu Oklahomu. Strašna serija Portlanda, Denver uz 15 promašenih bacanja ipak dobio Lejkerse na Pacifiku.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Dominacija Marka Gasola čini stvari još lakšim za Memfis. Španac je noćas u derbiju ubacio 30 poena Klipersimna, imao i 12 skokova, pa je vodeći tim lige bez problema slavio 12. put u 14 mečeva.

Tokom čitavog meča su "Grizliji" vodili, na kraju pojačali ritam i stigli do +25, pa su uzbuđenja izostala.

Kod Klipersa Pol 22 poena, 5 asistencija i 4 ukradene lopte, za pravu borbu nedostajao je raspoloženiji Grifin koji je meč završio sa 12 poena, šutom 5 od 17. Zanimljivo da su stvari među ovim rivalima bile izjednačene u istoriji, 36-36, sada Memfis ima pobedu više.

Produžetak u "Stejpls centru", Lejkersi su ostali praznih ruku.

Brajant je ubacio 27 poena, ali je u drugom poluvremenu odigrao loše, uz dosta promašaja, njegovom timu Nagetsi ne leže, bio je ovo sedmi poraz u nizu protiv Denvera. Samo jednom u bogatoj istoriji su duže čekali pobedu protiv nekog tima, u pitanju je Portland, od 1993. do 1995. Kod gostiju Vilson Čendler je ubacio 19 poena, Lauson 18 uz čak 16 asistencija.

Oba tima su loše šutirala, Nagetsi su promašili čak 15 bacanja i uspeli da pobede.

Oklahoma se dobro držala protiv Golden Stejta na ruku im je išlo loše veče Karija i Tompsona koji su pogodili zajedno svega 11 od 35 lopti. Ali, suvi kvalitet je presudio, iskočio je u prvi plan Mariz Spejts koji je brojao do 28. Ovo je bila njegova druga najbolja partija u karijeri, postigao je najviše poena u jednom meču još od 2009. godine. Kuzmić nije ulazio u igru, na drugoj strani Redžiju Džeksonu su nedostajale dve asistencije za dabl-dabl. Oklahoma se sa -19 spustila na -2, ali nije uspela da okrene meč.

Drama u Majamiju, Kris Boš je tridesetak sekundi pre kraja doneo vođstvo Hitu.  Onda je Kemba Voker promašio, ali je Majami izgubio loptu, pa je poslednji napad pripao Hornetsima.

Ponovo je Voker preuzeo odgovornost, i opet promašio, ni to nije bio kraj, Džeferson je probao iz odbojke, lopta šetala po obruču, Majami preživeo, pobeda je ostala na Floridi, iako je sredinom poslednjeg perioda Šarlot vodio sa desetak razlike...

Deng najefikasniji kod domaćina, 26 poena, na drugoj strani Al Džeferson 22, Hit je i dalje bez povređenog Vejda.

Portland je u formi, sedma pobeda u nizu za Blejzerse, slavili su u Bostonu.

Dominirali su visoki igrači, Oldridž je ubacio 20 poena, imao 14 skokova, iskusni rezervista Kejmen dodao 16. Gledali smo tri izjednačene četvrtine, onda su Seltiksi promašili 12 od 14 šuteva na startu poslednjeg perioda, pa se Portland odlepio serijom 17-5. Posle se domaćin spustio na -4 u finišu, bilo je kasno.

Rezultati:

Memfis - Klipersi 107:91
Boston - Portland 88:94
Majami - Šarlot 94:93
Oklahoma - Golden Stejt 86:91
Lejkersi - Denver 94:101 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke