Gasol šutirao trojke, Durant asistirao!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.12.2015.
08:21
Izvor: Sportske.net

Španac postigao rekord karijere, KD stigao do tripl-dabla, retko mu se dešava. Rondo držao čas Niksima, Netsi nisu propustili "penal" protiv Siksersa.

BETA/AP Photo/Jeff Haynes
BETA/AP Photo/Jeff Haynes

Povezane vesti

Čikago je podigao glavu. Nakon tri poraza u nizu, Bulsi su u derbiju večeri dobili Kliperse, uz 24 poena i 6 skokova Gasola.

Iskomplikovali su sebi život u finišu ispustivši 16 poena prednosti, ali je Derik Rouz pogodio za +6. Gosti se nisu predavali, Vesli Džonson ih je vratio trojkom na jedan posed zaostatka. Posle promašaja Batlera imali su priliku da dođu do produžetka, ali je Kris Pol promašio sa zvukom sirene. Gasol je pogodio tri trojke, što je najviše u karijeri legendarnog Španca.

U finišu treće četvrtine Grifin je udario Gibsona, pomogao mu da ustane i onda se suočio sa isključenjem, sudije su presudile da je bilo namerno što je zvezda Klipersa, jasno poricala. Ali, bez njega tim se vratio u meč, no pobeda je ostala u Čikagu.

Suns Thunder Basketball

Kevin Durant je napravio tripl-dabl, Atlanta je pala u Oklahomi. KD je postigao 25 poena, imao 12 skokova i 10 asistencija, Vestbruk dodao 23 poena i 10 asistencija, Houksi nisu imali odgovor.

Za Duranta ovo je sedmi tripl dabl karijere, njemu za ovaj učinak nedostaju redovno asistencije. Ali, ovo je tek drugi put da su i Vestbruk i Durant imali 10+ asistencija i prvi put da je ekipa pobedila.

Beležimo i odličnu partiju Ibake, 23 poena i 10 skokova, dok je kod Atlante, Tig ubacio 18, a sve bolji Kent Bazmor 22 poena.

Raptors Kings Basketball

Jedini čovek koji ima više asistencija od Vestbruka ove sezone, Radžon Rondo je zakucao protiv Niksa, to je nekako hahlajt njegove odlične partije, ubacio je 16 poena i imao 12 asistencija i 9 skokova u pobedi Kingsa nad Njujorkom. Skok mu je nedostajao ta peti tripl dabl u sezoni. Kazins je uz 27 poena, imao i 11 skokova, ovo je tek drugi put da su Kingsi vezali pobede. Na drugoj strani Melo Entoni je imao 23 poena, 14 skokova, Niksi su se vratili sa -19 u tesnu završnicu, Karmelo je šutirao sa pola u poslednjoj sekundi za pobedu svog tima, ali je pobeda ostala Kingsima.

Knicks Bulls Basketball

Očekivan ishod u Bruklinu, Netsi su slavili protiv očajne Filadelfije, Bruk Lopez je došao u problem sa penalima, pa je ulogu lidera preuzeo Barnjani. Nekadašnji top pik drafta, zaboravljeni Italijan je odigrao partiju sezone, ubacio je 23 poena, pa su Netsi dobili 6 od poslednjih 7 mečeva kod kuće.

Posle suspenzije, u tim gostiju se vratio Džahil Okafor, ubacio je 22 poena, imao 10 skokova, ali nije uspeo da spreči novi poraz Siksersa, koji imaju samo jednu pobedu ove sezone, onu protiv Lejkersa kod kuće. Na gostovanjima skor je 0-13.

Čikago - Klipersi 83:80
Oklahoma - Atlanta 107:94
Bruklin - Filadelfija 100:91
Sakramento - Njujork 99:97

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Friday, 11.12.2015
09:59

Onaj fazon kad ti ide tiket i onda dileja dobije iskljucenje na 1/4 ipo do kraja a falilo 7p,smorcina...