Gasol se umorio od poraza, Lebron smenio Kobija, Klipersi servirali osvetu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.11.2016.
09:07
Izvor: Sportske.net

Detroit u loše vreme gostovao u Teksasu, Bobiju ovacije navijača u San Antoniju. Lebrona okupali, Grifin dobio aplauze umesto zvižduka kod kuće, upisala se i Filadelfija...

AP Photo/Darren Abate
AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

San Antonio je prekinuo seriju neočekivanih poraza kod kuće. U tvrdom meču, spustili su Detroit na 86 poena i dobili šestu utakmicu u sezoni. Gasol je ubacio 21 poen, imao 9 skokova i 6 asistencija, kako je rekao Greg Popović, izgleda da se Španac umorio od poraza.

Na drugoj strani Dramond 20 poena, 17 skokova, Pistonsi nisu igrali loše, ali jednostavno su u pogrešno vreme gostovali u Teksasu.

Boban Marjanović nije ulazio u igru, on je zaista fenomen. Iako zakucan za klupu, dobio je ovacije domaćih navijača koji su tražili od Van Gandija da ga uvede u igru, no trener Pistonsa to nije učinio.


Videćemo hoće li dobiti priliku večeras, kada Pistonsi gostuju u Koloradu, kod Jokićevog Denvera.

Demijen Lilard je ubacio 36 poena, MekKolum dodao 31, uspeli su da u produžetku sruše Kingse. U napetoj završnici, Kazins je promašio šut, probao je i Gej sa sirenom, nije vredelo, novi poraz za Sakramento. Bugi Kazins je ubacio 33 poena, Gej 29, ali su na kraju bili tragičari.

Klipersi su učvrstili prvo mesto, bilo je mnogo teže nego u prethodnim utakmicama, ali su odneli pobedu iz Oklahome. Ras Vestrbuk je promašio šut za pobedu, pa su se gosti revanširali za jedini poraz ove sezone. Podsetimo, Tander je slavio na Pacifiku, kada je Vestbruk ubacio 35 poena.


Grifin je u rodnom gradu ubacio 25 poena, a bio jeiznenađen dočekom. Ranije su ga čekale uvrede, sada aplauzi, naimenavijači Tandera se nadaju da bi sledećeg leta kao slobodni agentmogao da se vrati u grad.

Proigrao je i Boston, slavili su protiv Niksa, Ajsija Tomas je 23 od 29 poena ubacio u prvom poluvremenu, ovo je prvi trijumf Seltiksa u četiri meča. Melo Entoni je dobio dve tehničke greške, isključen je u finišu druge četvrtine zbog rasprave sa sudijom. Posle toga je sve bilo gotovo, Njujork bez njega nije uspevao ništa u ofanzivi u nastavku, pa je na kraju Boston imao i +30 u poslednjem periodu...

Toronto je prekinuo seriju Šarlota, lider Atlantika je odneo pobedu iz Severne Karoline i stigao Hornetse, oba tima imaju skor 6-2.

Pogađate, još jena velika partija DeRozana, 34 poena za neverovatnog beka Toronta, a domaćinu nisu pomogli ni okruglih 40 Kembe Vokera.



Ovo je bio još jedan obračun košarkaša koji igraju nestvarno dobro na početku nove sezone. De Rozan na kraju pobednik, kada se odlučivalo, pogodio je nekoliko šuteva, gosti su izbrisali -10 i stigli do trijumfa.

Klivlend se oporavio od poraza protiv Atlante, šampiona je do pobede u prestonici predvodio Lebron sa 27 poena, 10 skokova, 5 asistencija. Nakon posete Beloj Kući, Lebron je ušao u istoriju u prestonici, najmlađi NBA igrač koji je stigao do 27 000 poena. Smenio je Kobija, nije znao za rekord, ali saigrači su ga okupali u odelu u znak slavlja.

Klivlend je pogodio 14 trojki, Vašington samo tri, to je bila razlika, kod domaćih Vol 28 poena, Bredli Bil je propustio još jedan meč zbog povrede, tim iz prestonice u nevolji, 2-6 na startu sezone...

Konačno je pobedila i Filadelfija. Indijana im se izvukla u gostima, sada je mladi tim Siksersa naplatio kod kuće cehove. Odlični Džoel Embid je ubacio 25 poena, od toga 16 u poslednjem periodu i produžetku, i pokazao da će posle dve propuštene sezone zbog povrede, biti ogromno pojačanje, sada kada je konačno zdrav. Inače u sredu u Indijanapolisu  je takođe igran produžetak, za navijače Pejsersa je poražavajuće da se njihov tim muči sa ipak jednim od najslabijih i najneiskusnijih timova lige. Očekivali su više na početku sezone.

Juta je slavila na Floridi, Gordon Hejvord je bio prevaga, 20 poena, 10 skokova, 8 asistencija, "Džezeri" su uradili ono što najbolje znaju, gvozdenom odbranom su spustili Orlando na 74 poena. Brojke su poražavajuće za Medžik, dali su 10 poena u poslednjoj četvrtini, nisu u tom periodu dali koš iz igre devet minuta, na kraju šutirali su samo 33%. Vučević očajan, 2 od 12, on i Ibaka su šutirali 5 od 24, jasno poraz je očekivan...

Rezultati:

Portland - Sakramento 122:120 pr.
San Antonio - Detroit 96:86
Oklahoma - LA Klipers 108:110
Boston - Njujork Niks 115:87
Šarlot - Toronto 111:113
Vašington - Klivlend 94:105
Filadelfija - Indijana 109:105 pr.
Orlando - Juta 74:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 12.11.2016
12:00

Kapirate li da je Bobi maskota u NBA? Sprdaju se sa čovjekom, nešto kao Bendtner..

avatar
Saturday, 12.11.2016
13:39

Odavno. Smao sto to ocigledno ne menja stav nekih da je on bitan igrac z anasu reprezentaciju iako jso niej odigrao skoro nista. Mada lep mu posao najplacenija maskota na svetu.

avatar
Black&White
Saturday, 12.11.2016
13:39

Bobi ce presisati Bendtnera :D