Gašić upozorava: "Posebno paziti na skok igru"

Autor: Miloš Marković
utorak 14.10.2014.
13:32
Izvor: Sportske.net

Prvi asistent trenera Vujoševića izneo je analizu litvanskog protivnika koji očekuje Partizan u prvom kolu Evrokupa.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Velimir Gašić je aktivno pratio ekipu Lijetuvos Ritasa u pripremnom periodu, izneo je i svojevrsnu analizu rivala, za koga kaže da je pravi predstavnik litvanske škole.

"Primetno je da je ekipa u dobroj meri renovirana u odnosu na prošlu godinu, tu je osam novih igrača. Pravi su predstavnik litvanske škole košarke, tim koji gaji jedan vrlo prepoznatljiv stil. U njihovoj igri je zastupljeno zaista mnogo šuteva za tri poena. Mnogo kontranapada, igre u ranoj fazi kada je u pitanju igra u tranzitu, i sve to fino upakovano sa aspekta njihovih atletskih sposobnosti. Zaista plene intenzitetom i angažovanjem kroz svih 40 minuta, kako u napadu tako i u odbrani.", istakao je Gašić.

Gašić ističe da je njihov tim znatno podmlađen u odnosu na period od prošle godine, uz značajna pojačanja. Naime, Litvanci su doveli trojicu američkih igrača, koji uz nekolicinu reprezentativac čine izuzetno repsektabilan roster.

Gašić ističe da će crno-beli posebnu pažnju morati da obrate na skok igru, te da je neophodno pružiti kvalitetnu reakciju na očekivani snažan otpor domaćina.

"Biće od ogromnog značaja da naša ekipa kvalitetno odreaguje, sa aspekta kontrole tempa i ritma igre. U pripremi utakmice će u dobroj meri da leži i sam ključ na koji način će se meč odvijati."

"Posebnu pažnju treba obratiti na njihovu skok igru, gde praktično svih pet igrača koji su na parketu su vrlo opasni sa tog aspekta, pa čak i njihovi igrači na poziciji jedan su na skoku."
, zaključio je prvi pomoćnik Duška Vujoševića.

Meč u Litvaniji počinje u sredu od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke