Galatasaraj kompletirao roster

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.08.2016.
12:26
Izvor: Sportske.net

Turski košarkaški klub je spreman za izazove koji ih čekaju u predstojećoj sezoni.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ergin Ataman će imati izuzetno respektabilan roster u nastupajućoj sezoni, u kojoj će njegova ekipa u okviru Evrolige makar dva puta izaći na megdan Crvenoj Zvezdi.

Roster je umnogome promenjen, dovedeno je dosta novih igrača, ali se po novim imenima može zaključiti da je kvalitet podignut na još viši nivo.

Otišao je možda i ponajbolji igrač iz minule sezone Erik Mekolum, ali je i za njega stigla adekvatna zamena.

Do sada je Galata angažovala Rasa Smita (Delaver 87ers), Džona Diblera, Aleksa Tajusa, Nenada Krstića (sva trojica Efes), Ostina Deja (Al-Manama) i Diona Tomspona (Bajern).

Novo pojačanje kluba je i američki bek Džastin Dentmon, koji je minule sezone igrao za Sičuan Blu Vejlse u kineskoj CBA ligi.

Dentmon je karijeru počeo u izraelskom Hapoelu iz Afule, a u NBA ligi je branio boje San Antonio Sparsa, Toronto Reptorsa i Dalas Mevsa.

U najjačem takmičenju na svetu je odigrao svega osam utakmica, kako je uglavnom potpisivao kratkoročne ugovore ili je bio na kaljenju u razvojnoj ligi.

Na "Starom kontinentu" je igrao i za Olimpiju Milano, a najbolje ga se sećamo iz redova Žalgirisa u kom je igrao u sezoni 2013/14.

Tada je u dresu litvanske ekipe u Evroligi na 24 nastupa u proseku beležio 16,8 poena po utakmici iz 4,1 asistenciju, 3,5 skokova, 1,3 ukradenu lopti u jednu rampu po meču.

Potencijalna prva petorka

Galatasaraj
Foto: basketball.eurobasket.com

Potencijalna druga petorka

Galatasaraj
Foto: basketball.eurobasket.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke