Galatasaraj ima ozbiljne planove u Evroligi naredne godine

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.07.2016.
19:04
Izvor: Sportske.net

Ekipa koja je osvojila Evropkup ove godine, sprema "paklenu" ekipu za izazove naredne godine.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Nakon dolazaka Nenada Krstića, Aleksa Tajusa i Džona Diblera iz Efesa, zatim i Ostina Deja koji je svojevremeno nastupao za Detroit Pistonse i Atlanta Hokse, turska ekipa je ozvaničila i prelazak doskorašnjeg košarkaša Bajerna Diona Tompsona.

Američki košarkaš koji nastupa na poziciji krilnog centra je odigrao sasvim dobru sezonu u Bajernu, a u Evroligi i Evropkupu je na ukupno 20 utakmica u proseku beležio 9.7 poena i 4,5 skokova po meču.

Deon Thompson

On će ojačati prednju liniju, a sada su na "meti" kluba i dva igrača zadnje linije.

Kako je sve izvesnije da će Erik Mekolum (brat igrača koji je najviše napredovao minule sezone u NBA ligi, Si Džeja Mekoluma) karijeru nastaviti u Kini, Atamanu nedostaje dobro pojačanje na poziciji pleja.

Sada za tu ulogu konkurišu Darijus Adams iz Laboral Kuće i Dejvid Logan koji je minule dve sezone branio boje italijanskog Dinamo Sasarija.

Adams je imao sjajnu sezonu u dresu Laboral Kuće. Bio je najzaslužniji za izbacivanje Panatinaikosa u Top 8 fazi Evrolige, a u proseku je na tri meča te faze beležio 22,7 poena.

Izrazio je i želju da ide u NBA kako ima 27 godine, te mu je ovo možda i poslednja prilika da zaigra u najjačem košarkaškom takmičenju na planeti. Ali ako ne pronađe NBA angažman, Galatasaraj će ga čekati.

Adams

Rezervna opcija je Logan koji je više bek šuter nego plej, ali može da igra na "kecu" kao "skorer".

Iskusni 33-godišnjka je u dresu Sasarija minule sezone na 44 utakmice u svim takmičenjima u proseku beležio 15,4 poena uz 3,6 asistencija po meču.

Svojevremeno je nastupao i za berlinsku Albu, Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Laboral Kuću (tada Kaha Laboral), a igrao je i u Poljskoj u Turovu, Prokomu i SKS Starogradu.

Logan

Ovako bi mogla da izgleda petorka Galatasaraja naredne sezone.

Galatasaraj

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke