Galata se pojačava, u Istanbul stže "Slovenac"?

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.03.2017.
16:49
Izvor: Sportske.net

Ekipa Engina Atamana izgubila je sve šanse u Evroligi još odavno, ostaje im borba u domaćem šampionatu.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Nisu uspeli košarkaši Galatasaraja da se domognu plej-ofa Evrolige, ostali su bez trofeja i u Kupu, pa se nadaju da bi mogli da iznenade u domaćem šampionatu.

To će biti vrlo teška misija za Atamana, ali kako bi bili što konkurentniji u upravi su rešili da se dobro pojačaju pred doigravanje.

Stigao je Erik Mekolum, koji ih je minule sezone vodio do trofeja u Evrokupu, ali se letos otisnuo "put svile", a sada bi mogao da ih pojača i Kanađanin sa slovenačkim pasošem, Kevin Pengos.

Košarkaš litvanskog Žaligrisa pruža solidne partije u dresu ekipe iz Kaunasa ove sezone, postiže 8,2 poena uz 3,2 asistencije u proseku u Evroligi, uz šut od 44% uspešnosti van linije za tri poena.

Pengos je na radaru Galate bio i letos, ali je Žalgiris bio brži, pa bi sada u upravi istanbulskog tima da isprave nepravdu i konačno ga angažuju.

On ima potpisan 1+1 ugovor sa Žalgirisom, dakle ima mogućnost da produži saradnju sa Litvanicima na još godinu dana, pa najrealnije deluje da Galata pokuša da ga angažuje tek za sledeću sezonu, no videćemo kako će se stvari razvijati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke