Gagi Nikolić nije uspeo - MZT šampion Makedonije

Autor: Beta Beta
sreda 24.05.2017.
21:06
Izvor: Beta

Majstorica finala plej-ofa šampionata Makedonije pripala ekipi MZT-a.

Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Povezane vesti

Košarkaši MZT Skoplja odbranili su večeras titulu šampiona akedonije, nakon što su u finalnoj seriji pobedili Karpoš sokole sa 3:2.U odlučujućoj utakmici MZT je na svom terenu, u dvorani "Jane Sandanski", dobio gradskog rivala i osvajača Kupa sa 86:82 (22-20, 23-21, 19-21, 22-20).
.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šarlon Klof sa 29 poena, sedam skokova i pet asisstencija,  Djordje Drenovac postigao je 23 koša, Ksavijer Tems 12, dok je Danilo Mijatović imao devet koševa i sedam skokova. U timu Karpoš sokola po 17 poena postigli su Kendrik Peri i Dragan Labović.

Do šeste titule prvaka Makedonije MZT Skoplje Aerodrom je došao u izjednačenoj utakmici u kojoj su rivali često menjali u vodstvu.  Tri minuta pre kraja Karpoš sokoli su vodili sa 78:74, ali su košarkaši MZT napravili preokret serijom od 11-2.

Prelomni trenutak utakmice je bila trojka Djordja Drenovca minut pre kraja, kojom je MZT poveo sa 83:80 i prednost održao do kraja meča.Odlučujuća utakmica plej ofa makedonske prve košarkaške lige je, prema organizatoru, odigrana pred oko 3.000 navijača, a sudila je sudijska trojka iz Turske, jer su dva oba tima bila nezadovoljna kvalitetom sudjenjem u prve četiri utakmice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke