"Furija" sve jača - Gasol želi da igra na Eurobasketu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.06.2015.
14:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Španije ipak neće biti desetkovana na predstojećem Evropskom šampionatu kako se to najavljivalo prethodnih meseci pošto se nakon Nikole Mirotića i Po Gasol vodi mišlju da nastupi za "Furiju" na Eurobasketu.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Trećeplasirana ekipa sa prethodnog kontinentalnog šampionata mogla bi da nastupi na predstojećem Eurobasketu u znatno jačem sastavu nego što se to očekivalo.

Nakon što je Mark Gasol otkazao učešće na Evropskom prvenstvu činilo se da će Španija biti značajno oslabljena ali je onda Nikola Mirotić potvrdio da će igrati za "Furiju".

Prethodne nedelje u Americi je boravio selektor Serđo Skariolo koji je obavio razgovore sa centrom Čikaga Pau Gasolom. Iskusni španski internacionalac navodno je potvrdio da planira nastup na Evropskom prvenstvu ali će svoju konačnu odluku saopštiti naredne srede.

Španska "Marka" navodi da se Gasol vodi idejom da za Španiju igra na Eurobasketu kako bi pomogao "Furiji" da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru gde bi završio reprezentativnu karijeru.

Podsećamo da se reprezentacija Španije nalazi u istoj grupi sa selekcijom Srbije i upravo će te dve ekipe odmeriti snage na startu šampionata.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 13.06.2015
18:34

Kako Mirotic da igra za Spaniju , kakve veze on ima sa njima????

avatar
Alan Ford
Saturday, 13.06.2015
17:12

Sad ce da sutnu Mirotica..hehe..I ako ce! :)))

avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 13.06.2015
16:08

Ima da ga pojede Marjanović :D

avatar
Christian Rosenkreutz
Saturday, 13.06.2015
23:54

Voleo bih, ali tesko, verovatno ce biti obrnuto, osim ako ga ne bude cuvao neki nas dobar odbrambeni centar tipa Stimac, mozda cak i Macvan.