Frapantan podatak koji govori sve o platama u NBA ligi!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.07.2016.
12:40
Izvor: Sportske.net

Već i ptice na grani znaju da su Memfis Grizlisi uspešno preplatili svog pleja.

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Grizlisi su očajnički želeli da zadrže jednog od svojih najboljih igrača, te će on u narednih pet godina inkasirati neverovatnih 153 miliona dolara.

Kada se sve lepo sračuna, na godišnjem nivou će Konli zarađivati 30,6 miliona dolara.

Tako je plej, koji tokom svoje devet godina duge NBA karijere nije nijednom bio deo Ol-star vikenda, postao tek treći igrač u ligi koji će na godišnjem nivou zarađivati poreko 30 miliona dolara.

Pre njega, to je za rukom pošlo samo Kobiju Brajantu i Majklu Džordanu.

Interesantno je i da je Lebron Džejms, tokom svoje 13 godina duge karijere zaradio ukupno 169 miliona dolara, što je za 10 više od sume koju će Konli zaraditi u narednih 5 godina!

Najfrapantniji podatak je da je godišnja plata pleja Grizlisa gotovo jednaka zagarantovanim primanjima klubova koji nastupaju u Evroligi!

Novoformirana FIBA Liga Šampiona će timovima koji budu učestvovali ukupno isplatiti šest puta manju količinu novca, od one koju će Konli prihodovati za 365 dana.

Procenjuje se da će i Kevin Djurent dobiti sličan ugovor, ali samo ako ostane u Oklahomi.

Djurent je četiri puta bio najbolji strelac lige, a 2014. godine je poneo i titulu najkorisnijeg igrača, naspram Konlija koji je jednom bio u drugom defanzivnom timu NBA lige.

Svakako da je pomenuta količina novca sumanuta u bilo kom slučaju, ali je još sumanutija kada shvatimo da će Konli zarađivati koliko i jedan od najboljih košarkaša na svetu.

Amerikanci su uporedili i zarađivanja NFL zvezda sa Konlijevom platom, a verovatno tri najbolja kvoterbeka NFL-a, Rasel Vilson, Kem Njuton i Tom Brejdi, će zajedno u narednih 5 godina inkasirati tri miliona manje od Majka Konlija Džuniora.


Pomeranje "kepa" je već napravilo pravi rusvaj u NBA ligi, a"pijaca" je tek juče zvanično otvorena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 02.07.2016
14:18

Zasluzene pare nema sta. Svijet je otisao do djavola definitivno.

avatar
Paul George
Saturday, 02.07.2016
13:28

Memfis je napravio opasan tim.Konli-Alen-Parsons-Rendolf-Gasol.Bice opasni,sigurno.

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 02.07.2016
13:02
avatar
Mangus
Saturday, 02.07.2016
12:56

Slično je kao sa osrednjim fudbalerima koji bivaju basnoslovno placeni u Kini (Hulk recimo). Imaju pare, mogu da plate, sto da ne, sisajte ih kad su ovcr!

avatar
Rossoner
Saturday, 02.07.2016
13:50

20.000.000 za Hulka godišnje i za Mesija i Ronalda zajedno to je previše ja bih dao sve da mogu da izađem na San Siro i samo šutnem loptu a kamoli da uzmem koji euro od toga. Ali opet i neka ide na plate ali kada ide po 50M za igrače koji imaju po 18,19 godina to je glupost.