Francuzi idu u Rio!

Autor: Boban Filipović
nedelja 10.07.2016.
16:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Francuske je poslednja ekipa koja je obezbedila plasman na Olimpijske igre, pošto je u finalu kvalifikacionog turnira u Manili bila bolja od Kanade.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Četa Vensana Kolea je pobednik turnira u Manili, pa je obezbedila vizu za Rio.

U finalu je pred Parkerom, Dijaom i družinom pala Kanada, utakmica je završena rezultatom 83:74 (30:25, 9:11, 17:15, 27:23) u kosrist Francuza.

U prvom kvartalu je viđen pravi revolveraški obračun u kom su se nešto bolje snašli 'Trikolori', Kanada se u drugoj deonici u poptunosti vratila u egal, ali je Francuska na veliki odmor ipak otišla sa tri ponea prenosti zahvaljujući trojci Borisa Dijaoa sa zvukom sirene.

Francuska odlično otvara drugo poluvreme, nakon nešto više od tri minuta igre u trećem periodu poenima De Koloa stiče dvocifrenu prednost, međutim Kanađani imaju odgovor, uspevaju da se vrate na tri poena zaostatka u jendom trenutku, a na ulazu u odlučijućih deset minuta Koleov tim ima plus pet.

Poslednja četvrtina protiče u znaku Tonija Parkera, koji je u ovom periodu postigao 11 od svojih 26 poena i trasirao svom timu put za Rio.

Iskunog plejmejekra je odlično pratio MVP prošlosezoneske Evrolige Nando De Kolo koji je ubacio 22 poena i kome je pripalo prizanje za najboljeg igrača kvalifikacionog turnira u Manili.

U poraženom sastavu najbolji su bili kapiten Kori Džozef sa 20 i Edžim sa 19 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke