Francuski magazin posvetio priču 'Partizanovoj deci'

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
18:49
Izvor: Sportske.net

Francuski košarkaški magazin "Basket Le Mag" posvetio je u svom poslednjem izdanju velikom uspehu koji je KK Partizan napravio pre četvrt veka.

basket-mag.com
basket-mag.com

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS obeležio je u aprilu 25 godina od najvećeg uspeha u svojoj istoriji. Crno-beli su 1992. godine osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a način na koji su to učinili dao je čitavoj priči novu dimenziju.

Dobro je poznato da je Jugoslavija bila pod sankcijama i da Partizan nije mogao da igra evropske utakmice na svom terenu, pa se tako sećamo da je španska Fuenlabrada bila dom izabranika Željka Obradovića.

Fajnal-for u Istanbulu bio je priča za sebe. Trojka Saše Đorđevića u poslednjim sekundama kojom je aktuelni selektor reprezentacije Srbije doneo Partizanu titulu prvaka Evrope ostala je upamćena kao jedan od najvažnijih koševa u evropskoj košarci.

Upravo su taj uspeh crno-belih i priča Željka Obradovića završili na stranicama francuskog košarkaškog magazina "Basket Le Mag" koji je u odeljku "Retro" posvetio tekst Partizanu.

Tekst posvećen uspehu koji je Partizan ostvario 1992. godine naslovljen je sa "Partizanova deca", što je Leo Vesterman kao bivši košarkaš crno-belih podelio na "Tviteru".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 15.06.2017
19:40

Francuzi pricaju o trojki iz ocaja.

avatar
Wednesday, 14.06.2017
21:24

ako je neko bio nekada u Francuskoj mogao je da vidi da se tamo u turistickim agencijama prodavao aranzman sa posetom Beogradu i utakmicom Partizana u Evroligi ... svako ko je pratio kosarku zna o cemu pricam bez obzira za koga navija ... a ovi sto navijaju za klub za koji samo njih nekolicina navija neka prate svoju obor ligu jer ih mi svi ignorisemo

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
18:54

Svugde nas mnogo vise cene nego ovde gde nas cak i mrze, to je odavno potvrdjeno.

avatar
Dolina cupova
Thursday, 15.06.2017
08:57

Po minusima koje si dobio, potpuno je jasno da obozavaoci lika i dela Nebojse iz Zeleznika citaju ovaj tekst, ali muk! Sta mogu da napisu? Legenda im prodala pricu o gepekovanju i torturi da bi time opravdao svoj nacin bitisanja u srpskoj kosarci, a onda ovakav tekst! Najteze je kad moras istini da pogledas u oci...

avatar
R E V O L T
Thursday, 15.06.2017
15:42

To za gepekovanje vise potice od onog tenakre sicave, ali dobro, isti djavo. Meni nikada nije predstavljalo problem takvo glasanje kada su ovakvi komentari u pitanju, ljudima tesko pada istina pa ne mogu da je/joj pogledaju u oci...