Focis ide u amatere - Umesto penzije povratak korenima

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.08.2017.
12:23
Izvor: Sportske.net

Grčki košarkaš Antonis Focis saopštio je danas da završava profesionalnu karijeru i da će u buduće košarku igrati na amaterskom nivou.

Epa/Matthaios Yorgos
Epa/Matthaios Yorgos

Povezane vesti

Krilni centar napustio je Panatinaikos po završetku prethodne sezone, a danas je u otvorenom pismu za javnost saopštio da napušta profesionalnu košarku.

Antonis Focis odlučio je da se vrati tamo gde je počeo svoje "putovanje" i da karijeru završi na amaterskom nivou braneći boje nižerazrednog Iljsiakosa.

"Ne želim da nastavim sa igranjem na profesionalnom nivou u nekom drugom grčkom ili evropskom klubu. Ali, ovo nije kraj što se karijere tiče. Nastaviću da igram na amaterskom nivou i odlučio sam da to bude Iljsiakos" poručio je Focis.

Prekaljeni krilni centar počeo je da se bavi košarkom pre dve decenije, a osim Iljsiakosa i Panatinaikosa nastupao je još samo za tri evropska kluba - Real Madrid, Dinamo Moskvu i Olimpiju iz Milana.

Focisa su svojevremeno na draftu uzeli Memfis Grizlisi, ali je svoje najveće uspehe ostvario kao član Panatinaikosa sa kojim ima tri titule prvaka Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke