"Flešov" povratak, Jokić bez nade!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.11.2016.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ovacije Dvejnu Vejdu nisu ga sprečile da potopi svoj Majami. Lejkersi u modi, "Obrva" konačno pobedio, Nagetsi sa slabim Jokićem lak zalogaj za Karija i Voriorse...

AP Photo/Lynne Sladky
AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Durantu je bio potreban još jedan koš da preskoči Majkla Džordana i postane četvrti na večnoj listi igrača koji su u uzastopnim mečevima postizali 20+ poena. Taj niz je dug 72 utakmice, ali KD nije dobio šansu, tačnije Stiv Ker ga je povukao iz igre zbog rizika od povrede.

Nije bilo potrebe da umara Duranta, Voriorsi su lako izašli na kraj sa Nagetsima.

Kari je ubacio 33 poena, gosti su napravili seriju 17:2 u prvoj četvrtini, tada je već sve bilo jasno.

Jokić slab, 4 poena, 3 skoka, 2 asistencije, Nurkić je ubacio 9 i jedan i drugi su bili na parketu manje od 20 minuta.

U jednoj situaciji je i Jokić osetio moć Karija, evo kako se završilo...



Priča večeri je bio povratak Vejda u Majami. "Fleš" je doživeo ovacije na Floridi iako je prvi put nosio protivnički dres, onaj Bulsa, iz svog rodnog grada.

Nije imao milosti na parketu, posle jednog problematičnog faula je poodio dva bacanja, pa su Bulsi odneli pobedu u tesnoj završnici. Podsetimo 13 sezona je igrao za Majami, nije blistao sinoć, ophrvale su ga emocije, čak se našalio da je mislio da će bolje šutirati jer je navikao na obruče u dvorani.- Ali, pogodio je bacanja kada je bilo najvažnije. Džimi Batler je dao 20 poena, Rondo 16 uz 12 asistencija, Vejd je završio sa 13 poena.

Kod Hita, Vajtsajd 20 poena i isto toliko skokova, Dragić 6, uz 4 asistencije.

Lejkersi su opet u modi. Nik Jang je ubacio 21 poen u Sakramentu, pa je u malom derbiju Kalifornije slavio gost. Mladi tim Lejkersa je na 5-4 na startu, to niko nije očekivao, ali su ponovo pokazali potencijal protiv razočaravajućih Kingsa. Lu Vilijams je ubacio 13 od ukupno 21 poena u završnici i potvrdio da reči "kada se rešava, ja tu preuzima" nisu bile puko hvalisanje. On, na kraju krajeva to radi čitavu karijeru, pogađa kada je najbitnije.

Kod Sakramenta, Kazins 28 poena, 9 skokova, ne ide im dobro, novi trener nikako da ih natera da igraju odbranu.

Do prve pobede stigli su Pelikansi. Slavili su u Milvokiju, Entoni Dejvis je ubacio 32 poena, uključujući i dva ključna bacanjka u finišu, a domaćinu nisu pomogla ni 33 poena Džabari Parkera. Baksi su bili žrtva za dva tima koja nisu imala pobedu, prvo Dalas prošlog vikenda, a onda i noćas protiv Pelikansa. Teletović je ubacio 5 poena za domaćina, uz loš šut, promašio je trojku kojom bi Bakse vratio u igru u finišu.

Rezultati:

Sakramento - LA Lejkers 91:101
Denver - Golden Stejt 101:125
Milvoki - Nju Orleans 106:112
Majami - Čikago 95:98

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke