Finale? Da ti voda poteče na usta!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 28.05.2015.
08:06
Izvor: Sportske.net

Voriorsi dokrajčili Hjuston, borba za prsten između Karija i Lebrona. Kakav nas spektakl čeka!

Beta/AP Photo/Tony Avelar
Beta/AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Posle 40 godina Voriorsi su u finalu. "Zaliv" je čekao ovo decenijama, Golden Stejt je odigrao sezonu za istoriju, završio kao prvi u regularnom delu i ide u bitku za prsten.

Noćas su dokrajčili Hjuston, Stef Kari je ubacio 26 poena, Harison Barns 24, posle nešto slabijeg starta meča, favorit se prenuo, na kraju su poletele žute konfete, dvorana u delirijumu, Golden Stejt igra za prsten.

Primili su i pehar za šampiona Zapada, i to iz ruku Alvina Etlsa čoveka koji ih je 1975. doveo do jedinog prstena.

Hjuston bez pravog Hardena nije imao nadu, napravio je 13 grešaka, rekord u NBA plej ofu. Hauarda je predvodio goste sa 18 poena i 16 skokova, ali su jednostavno bili osuđeni na poraz. Svoje najbolje minute u doigravanju odigrali su u polufinalu protiv Klipersa.

APTOPIX Rockets Warriors Basketball

I sada veliko finale, poslastica, sa Karijem i Lebronom u ovakvoj formi. Na talonu titula, sadašnji MVP Kari protiv četvorostrukog, Lebrona.

U regularnoj sezoni igrali su dva puta, svako je slavio pred svojim navijačima, ali su u Kaliforniji gosti bili bez Lebrona. On je u meču u Ohaju krajem februara ubacio Voriorsima 42 poena.

Prednost domaćeg terena ima Golden Stejt, serija počinje 4. juna u Ouklendu.

Golden Stejt - Hjuston 104:90 (4:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Thursday, 28.05.2015
13:05

Najveći spektakl definitivno.Sasvim zasluženo i očekivano dvije najbolje ekipe u finalu NBA.Sinoće sam gledao utakmicu i sa onakvom igrom GS-a Klivlend nema šta da traži u finalu.Koliko pratim NBA nikada nisam vidio bolji bekovski tandem od Karija i Tompsona.Šut za tri poena praktično je nemoguće braniti od njih dvojice.Klej Tompson ima savršenu kretnju bez lopt,Kari nevjerovatan kreator za šut samo mu malo treba prostora da pogodi.Mislim da GS bolja ekipa tj. bolja su timska ekipa.Klivlend se oslanja na suvi kvalitet i na Džejmsa,šta Džejms napravi to je to.Nema nikakve igre kod Klivlenda Džejms drži loptu po 20 sekundi i praktično sve se na njega svodi ali u svakom slučaju vidjećemo mada predviđam da GS uzima titulu.

avatar
Darko Bozic
Thursday, 28.05.2015
12:59

I ja mislim da Woriorsi mogu do titule zasluzili su

avatar
Ronaldinjo
Thursday, 28.05.2015
12:28

Voleo bi licno da Wariorsi uzmu titulu

avatar
BrutalnoIskren#7
Thursday, 28.05.2015
10:31

Sunovrat mog voljenog kluba moze da pocne....