FIBA vidi "Orlove" na postolju!

Autor: Boban Filipović
sreda 19.08.2015.
23:48
Izvor: Sportske.net

Prema procenama svetske košarkaške organizacije, reprezentacija Srbije slovi za jednog od najozbiljnijih favorita za pobednika predstojećeg Evrobasketa.

Beta/APPhoto/Manu Fernandez
Beta/APPhoto/Manu Fernandez

Povezane vesti

Na zvaničnom sajtu FIBA juče se pojavila lista sačinjena na osnovu procene trenutne snage učesnika Evropskog prvenstva na kojoj je Srbija smeštena na drugo mesto.

Zbog ubedljivih pobeda na 'Trofeju Beograda' nad Kinom i Rusijom, kao i zbog trijumfa u sparingu sa Francuskom, 'Orlovi' su svrgli 'Galske petlove' sa druge pozicije na ovoj listi, tačnije došlo je do rokade.

Prvi favorit za zlato je Španija, iako će na Evrobasketu igrati bez Huana Karlosa Navara, Marka Gasola, Hosea Kalderona, Rikija Rubija, Serža Ibake, dok je Aleks Abrines pod zankom pitanja.

Pored pomenute tri reprezentacije, FIBA prema trenutnim parametrima vidi Litvaniju u polufinalu, mada će se to sigurno uskoro promeniti ako se uzme u obzir današnji ubeljiv poraz od Hrvatske u sred Kaunasa.

Zanimljivo u Top 8 su čak pet ekipa iz naše grupe B, sve osim Islanda, što dovoljno govori o njenoj snazi, ali teoretski je nemoguće da se sve nađu u četvrtfinalu.

S obzirom na igrački kadar kojim raspolaže, najslabije je koritana Grčka, tek na 13. mestu, što je verovatno poslednica poraza od Belgije na pripremama.

Kompletnu listu pogledajte OVDE.

Naša redakcija će vam svoje prognoze u vezi sa plasmanom na Evrobasketu predočiti kada budu bili poznati sastavi svih učesnika. Sada možemo samo da otkrijemo da verujemo u selektora 'Đorđevića' i njegove pulene, ali da nam situacija na centarskim pozicijama (na petici) ne dozvoljava da budemo optimisti bar kada je reč o direktnom plasmanu na Olimpijske igre koji će obezbediti samo finalisti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NDJ34
Thursday, 20.08.2015
08:10

Samo da ne bude ona poznata, tresla se gora rodio se mis..Valjda ce ispuniti ocekivanja, i nadam se da ih nece ovo uobraziti..Idemo po trofej

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 20.08.2015
02:07

Verujete u nase igrace, ali niste optimisti da ce uci u finale?:-) I kako onda verujete, cime ste to pokazali? Francuzi i mi smo prvi favoriti, ostali su iza nas...

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 20.08.2015
22:07

Gledao sam Francuze uzivo prptivnas, i mogu reci da ako Parker bude u formi Francuska vrlo verovatno osvaja zlatom. Ne postoji ta odbrana koja njega moze zaustaviti. Imaju 7 NBA igrača. Centri Gober i Azinsa, krilni centri Lovernj i Diao, trojke Zelabal i Batum, dvojke De Kolo i Furnije, i plejevi Dio i Parker. Strasan tim. Plus imaju Pjetrusa i Kaudi. Na svakoj poziciji imaju dva odlična igrača i plus ova dva koji dobro pokrivaju odbranu a krila su. Da se ne lazemo. Oni imaju svih 12 odličnih, a mi i ne bas. Posebno na centru. A i Parker ne bi dolazio na pripreme da zna da ne može da osvoji.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 21.08.2015
15:32
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 20.08.2015
23:35

Mislim da sam napisao onako kako i jeste i kako je uostalom napisao i Mirana, a to je da su oni barem tik ispred nas, ali ni mi nismo bez sansi za najvisi plasman, i kad to pisem, mislim i bukvalno najvisi. Da li mozda znas koliko im je dobar taj Dio?

avatar
Thursday, 20.08.2015
00:07

Belgijanci i Gruzici pre Grka nema nikakve logike. Dalje Francuzi su meni idalje prvi favorit, Spanci su desetkovani, pa ne igra im pola reprezentacije, sledece realno zasluzujemo da budemo drugi kao vice-prvaci sveta i Italijane bi stavio pre Litvanaca, mada oni su uvek nezgodni u uvek s emoraju smatrati za ozbiljen kandidate smao bi njih dve zamenio zbog forme. Spanci negde 4,5 favorit.