FIBA stavljena na test - Hoće li Litvanci leteti sa OI?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.03.2016.
15:29
Izvor: Sportske.net

Predsednik Lijetuvos Ritsa odlučio je da taj klub uzme učešće u Evrokupu čime je stavio na test odluku FIBA da reprezentacije zemalja čiji klubovi prekrše njenu naredbu budu izbačene sa međunarodnih takmičenja.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Odluka evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da reprezentacije zemalja čiji klubovi uzmu učešče u Evrokupu budu izbačene sa naredne kontinentalne smotre biće stavljena na test pošto je Lijetuvos Ritas prihvatio ponudu Đordija Bertomeua.

Predsednik slavnog litvanskog kluba Gedvidis Vainauskas nije u dobrim odnosima sa čelnicima litvanskog košarkaškog saveza i veruje da reprezentacija neće trpeti sankcije zbog odluke Lijetuvos igra u Evrokupu.

Litvanija je kao drugoplasirana na prethodnom Evropskom prvenstvu obezbedila učešće na narednoj kontinentalnoj smotri koja se održava u četiri zemlje, a FIBA Evropa bi trebalo da je izbaci sa šampionata kako bi dokazala da izrečene pretnje ne predstavljaju pucanj u prazno.

Evropski ogranak međunarodne košarkaške federacije zatražio je od FIBA da već od Olimpijskih igara počnu da se sprovode kazne, pa bi u tom slučaju Litvancima trebalo da bude stavljena rampa na najvažniji sportski događaj u 2016. godini.

Dodajmo i to da je nemačka Bundesliga odbila predlog Đordija Bertomeua i zabranila klubove da individualno pregovaraju sa prvim čovekom Evrolige što znači da će Nemci poštovati upozorenje koje je izrekla FIBA.

Dakle, sada već imamo situaciju u kojoj se očekuje da se sa reči pređe na dela, pa ostaje da sačekamo reakciju FIBA Evropa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Go Hard or Go Home
Wednesday, 30.03.2016
16:22

Ovo je sramota za kosarku,velika.

avatar
Surovi
Wednesday, 30.03.2016
16:17

Tresla se gora, rodio se mis.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 30.03.2016
16:01

Slavnog kluba? :-D

avatar
Goran Tošo
Wednesday, 30.03.2016
17:34

U cemu je problem? Zalgiris je u kosarci slavan klub.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 30.03.2016
18:06

Ovo nije vest o Zalgirisu nego o Lijetuvos ritasu.