FIBA simulirala žreb, evo koga su dobili "Orlovi"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.11.2016.
12:56
Izvor: Sportske.net

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) obelodanio je kako će teći žreb za Eurobasket i prilikom simulacije Srbiju smestio u Grupu C.

Screenshot/YouTube/FIBA
Screenshot/YouTube/FIBA

Povezane vesti

Centralni sportski događaj vezan za domaću košarku danas će biti žreb za sastav grupa na Evropskom prvenstvu koje će naredne godine biti odigrano u četiri različite države.

Srbija će kao četvrtoplasirana sa prethodnog Evropskog prvenstva biti smeštena u prvi šešir zajedno sa selekcijama Španije, Litvanije i Francuske, a FIBA Evropa je objasnila proceduru žreba.

Već smo pisali o tome kako bi najpovoljnija varijanta za "Orlove" bila ona u kojoj bi završili u grupi sa Finskom i Islandom, što se i dogodilo na FIBA primeru.

Nazovite video u prilogu simulacijom žreba ili prostim objašnjenjem kako izgleda čitava procedura, ali svakako nije nezanimljivo videti u kakvom je društvu završila Srbija.

Srbija je na ovom primeru završila u Grupi C koja bi bila odigrana u Helsinkiju zajedno sa selekcijama Finske, Islanda, Gruzije, Poljske i Letonije.

Zreb
Screenshot: YouTube/FIBA

Možemo odmah da kažemo da ne bismo imali ništa protiv da ishod današnjeg žreba bude baš ovakav, premda se Miroslav Nikolić ne bi složio jer je osim želje da se izbegne Crna Gora poručio da bi voleo da Srbija odmah ide u Istanbul.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Tuesday, 22.11.2016
16:02

Nije FIBA Neymar pa da simulira.

avatar
Nikolaus
Tuesday, 22.11.2016
15:43

Španija,Litvanija,Francuska i Hrvatska su rivali na koje treba obratiti paznju.Bolji smo i od njih ali treba se paziti.Ostalo je boranija.

avatar
Algebra
Tuesday, 22.11.2016
16:43

Italija? Imaju sličan sistem kao Hrvati (tj. oba tima nemaju sistem, već samo srljaju na individualni kvalitet), s' tim što Italijani imaju 5 vrhunskih igrača (Đentile, Galinari, Datome, Barnjani i Belineli), dok Hrvati imaju samo jednog, eventualno 2 ako im i Tomić bude igrao.

avatar
Algebra
Tuesday, 22.11.2016
20:07

@Nike, zaboravio je on još mnogo šta, nego sam mu ja samo dodao Italiju jer igraju istu - ''divlju'' košarku kao i Hrvati, samo sa više talentovanih igrača. Što se Grka tiče nisam siguran da Spanulis još uvek igra za reprezentaciju, isto važi i za Zizisa i Borusisa.

avatar
NIKE
Tuesday, 22.11.2016
18:53

Zaboravili ste Grčku sa Atentokumpom, Spanulisom, Printzezisom, Zizisom...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
13:57

Daj samo nas u grupu D umesto Francuza:-D

avatar
Čika Marko
Tuesday, 22.11.2016
14:44

jos nam samo Tito fali u toj grupi...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
15:15