FIBA 'simulirala' žreb - Evo koga je dobila Srbija!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.01.2016.
19:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak će saznati imena rivala sa kojima će se u Beogradu boriti za olimpijsku vizu. FIBA je predočila kako će izgledati žreb, a evo koga su "Orlovi" tom prilikom dobili.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija FIBA pojasnila je kako će izgledati sutrašnji žreb za sastav grupa na kvalifikacionim turnirima za plasman na Olimpijske igre, a tom prilikom obavljena je i svojevrsna simulacija žreba.

Podrazumeva se da ono što ćete videti u priloženom klipu ne nagoveštava ishod žreba već samo pojašnjava kako će on biti obavljen.

Uprkos svemu, uz ograničenja o kojima smo već pisali OVDE, plus ona koja se tiču geografskih odrednica, nije isključeno da se žreb donekle poklopi sa onim što je priloženo i video klipu.

Reprezentacija Srbije je u ovom slučaju svrstana u "B" grupu turnira koji će biti odigran u Beogradu, a za rivale su joj "dodeljeni" Novi Zeland i Senegal.

Grupu "A" činile bi selekcije Kanade, Hrvatske i Irana, a podsećamo da će prvoplasirane selekcije iz dve grupe igrati "finale" za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Srbija zreb

Kako vam se čini ovakav žreb, da li biste bili zadovoljni njime?

Kvalifikacioni turniri za odlazak na Olimpijske igre biće odigrani u Beogradu, Manili i Torinu od 4. do 10. jula tekuće godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke